Életmód

Videós verseny 20 év alatti fiataloknak! Másfél perces klippekkel lehet nevezni

Videoklip, LEGO és MobilBalaton kategóriában várják a másfél perces videókat a Cinemira filmes versenyre május 26-ig.

A Magyar Mozgókép Fesztivál a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében a Cinemira, Nemzetközi Gyerek és TEEN Film Fesztivállal együttműködve hirdet videós versenyt húsz év alatti fiataloknak.

A videóklipek készítéséhez felhasználható zenei anyagokat a kiírás honlapján található linkről lehet letölteni, a MobilBalaton - Szabadság, Balaton kategóriában pedig műfaji megkötés nélküli videókat várnak arról, hogy mit jelent az alkotónak a szabadság és a balatoni életérzés. A film lehet animáció, élőszereplős kisfilm, vagy akár videóklip is.

Kik nevezhetnek?

Nevezni egyénileg és csapatban is lehet, akár több kategóriában is. Egy nevező korlátlan számú kisfilmmel indulhat.

Kik a zsűri tagjai?

A videoklip és LEGO nevezéseket Puskás Peti zenész, Hollósi Jázmin online tartalomgyártó, Lampert Benedek fotográfus és Szirmai Gergely videóblogger bírálja majd el. A balatonos kisfilmekből mások mellett Baranyi Benő rendező és Szabó Csilla dramaturg választja majd ki a legjobbakat.

Hol vetítik majd a legjobb alkotásokat?

Az előzsűri által legjobbnak ítélt filmek alkotói nagyvásznon nézhetik meg filmjeiket és személyes visszajelzést kapnak a szakmai zsűritől. A Balaton témában készült videókat június 10-én a Magyar Mozgókép Fesztiválon, Veszprémbe, míg a Videóklip és a LEGO filmeket októberben a Cinemira Gyerek és Ifjúsági Filmfesztiválon vetítik. A három legjobb film készítői többek közt egynapos szakmai workshopon is részt vehetnek a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézetben.

Bővebb információ a cinemira.hu oldalon olvasható.

Forrás: MTI 2023. április 13.
Fotó: Gettyimages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás