Életmód

A nők a műszaki cikkektől, a férfiak a pénzügyektől tartanak leginkább

A magyar nők saját bevallásuk szerint a technikai dolgokkal, a férfiak pedig a pénzügyekkel állnak leginkább hadilábon, legotthonosabban pedig a családi, párkapcsolati témákban mozgnak - derül ki egy friss kutatás eredményeiből.

A Hogyankell.hu arra a kérdésre kereste a választ, hogy a magyar emberek mely területen érzik leginkább magabiztosnak, illetve bizonytalannak magukat - adta hírül a honlap közleménye.

Az Ipsos által biztosított adatok szerint elsősorban a nők azok, akik nehezen boldogulnak a technikai újdonságokkal és minden negyedik válaszadó a pénzügyekkel áll leginkább hadilábon. A férfiak a pénzügyek után a szépség, divat témájától idegenkednek, az életkor előrehaladtával pedig különösen az egészség, a szépség, a divat és a technikai dolgok terén fokozódik a bizonytalanságuk.

Csaknem minden második válaszadó a család, a gyerekek és az emberi kapcsolatok terén érzi a legmagabiztosabbnak magát, de ez mégis leginkább a nőkre jellemző; közülük a válaszadóknak 60 százaléka, míg a férfiaknak csak a 25 százaléka választotta ezt a kategóriát. A férfiak általában a technikai témákban mozognak otthonosan, ezt 45 százalékuk jelölte meg. Ötven év felett azonban mindkét nem egyre magabiztosabbnak vallotta magát a család, a munka, a filozófia, a vallás, valamint a művészet és a kultúra kérdéseiben.

A vizsgálat arra is kitért, milyen csatornán tájékozódnak az újdonságokról az emberek. Kiderült, hogy erre mindkét nem egyaránt az internetet használja leginkább, ám a nőkre jellemző, hogy közvetlenül ezután nagy százalékban kikérik ismerőseik, rokonaik véleményét is. A fiatalok kétharmada és a diplomások többsége is elsődlegesen a netről tájékozódik, a nyugdíjaskorúaknak viszont csak nyolc százaléka teszi ugyanezt, ők inkább szakkönyvet vagy újságot vesznek a kezükbe. A nyolc általánost végzettek jelentős része szintén rokonaitól, ismerőseitől kér segítséget.

A felmérés 1000 válaszadó megkérdezésével június 1-7. között zajlott. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás