Életmód

A világ legdrágább szava: HAMÁR

Gyerekszoba-felújítás - 1.0 avagy amikor mindent anya intéz(ne)

Mi az ott? - kérdezte a nagyobbik fiam összeráncolt szemöldökkel.

Öööö, azokra a foltokra gondolsz? - nyögtem fáradtan, este 8-kor elsőszülöttem kérdésére. - Igen, azok sajnos penészfoltok, tennünk kell valamit.

Hát így indult a mi nagy karácsonyi HAMÁR-projektünk.

 

Mert HAMÁR úgyis kifestjük a penészfoltok miatt a gyerekszobát, akkor fessük ki a nappalit is, ami hozzá tartozik, HAMÁR úgyis két szoba sorra kerül, akkor legyen meg a harmadik is… HAMÁR úgyis benne vagyunk ebben a pakolósdi-portörölgetősdiben, akkor mi lenne ha...és...és…

De ki legyen az a személy, aki mindezt megcsinálja? Mert én biztosan nem vagyok erre képes! És hogyan lőjük be legalább kábé, hogy mennyiért teszi?

Ebben ez a szobafestős link volt nagy segítségemre, ahogy egyébként szakembert is tudtam volna találni itt, ha nem lett volna már ígyis-úgyis a szomszéd Peti kéznél.

Így némiképpen felvértezve tudnivalókkal hívtam tehát őt (a Petit), hogy akkor jöjjön, és mérje fel, mit kell tennem előkészítendő a nagy napot (naivan azt hittem, egy nap lesz!). Jött is, és megmondta a frankót, mi legyen, mit szerezzek be, mi kell a festékhez, ha penészgombaölést is akarok, meg megelőzést, ugye.

Péter tudta, hogy folyamatos elektromos keszekuszasággal küzdünk, így az első kérdése ez volt:

HAMÁR ígyis-úgyis felfordulás lesz, nem szeretnéd egyben az elektromos rendszert is felújíttatni?

Már megint ez a szó!

De igaza van, miért is ne? A villanyszerelő szétbombázza a falakat, a festő meg helyrehozza, és lefesti, pöpec. De mi van a többi álmommal? A konyha-nappaliban kellene új padló, a fürdőben új csempe…HAMÁR:)

Áááááááááááááááááááááááááááááá...Még jó, hogy csak a gyerekek emeletét terveztem kipofozni. Vissza tehát az eredeti célhoz! (Nem árt néha koncentrálni :) Mert azt azért senki nem gondolta, hogy hipp-hopp egyszer csak egyedül belevágok az egész ház felújításába?! Vagy mégis? Nem is beszélve a 2-3 szoba kifestése, illetve a HAMÁR-projekttel feldúsult felújítás költségei közötti különbségről….

Nekem ez nem annyira megy, azt hiszem. Elárulom, hogy nemcsak, hogy NEM saját magam csináltam, hanem még a szomszéd Peti sem csinálta meg a szóbanforgó festést, mert, amikor rájöttem, hogy Karácsony előtt nemhogy takarítanék, még ezzel a festegetősdivel további remek lehetőségekhez juttatom magam a takarítás terén (magyarul még többet kell tennem-vennem), akkor lefújtam az egészet.

HAMÁR lefújtam a festést, akkor elővettem átmeneti, de máris bizalmas barátomat, a Szavo-sprayt, és lefújtam a penészfoltot.

HAMÁR úgysem kellett festeni, festőt etetni, festő után takarítani, akkor takaríthattam és díszíthettem a házat Karácsonyra, ahogy az ilyenkor dukál.

Ti hogyan kezdenétek hozzá egy ilyen - gyermekszobai penészfolt felvetette probléma megoldásának? Magatok festenétek (hooogy?), vagy megkérnétek valakit? Vagy szakit hívnátok? Őt hol keresnétek? Manapság ez nem is annyira könnyű kérdés, igaz? Aki szeretné, eljuttathatja a tippjeit, történeteit hozzánk kommentben:) A legjobb történeteket közöljük, vigyázat!

 

 
 
Címkék: életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó