Életmód

Államilag fruszrált kamaszlányok, avagy hogyan serkentsük az anorexiát központilag?

A 2011. évi CXC. törvény 80. § (9) bekezdése azt rendeli el, hogy az iskolákban meghatározott időközönként fittségi felmérést tartsanak. A döntés nyomokban jó szándékot is tartalmaz, noha vannak egyes vélekedések, amelyek szerint az államnak végre ki kellene húznia a lábát a családi otthonok ajtajából... Meg azt is mondják, hogy a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve...

A Facebook tanúsága szerint ezt a törvényt kivételesen végre is hajtják, tényleg egyszerűbb, mint az utazó gyógypedagógiai szolgálat működését – erről is törvény van! – országosan biztosítani.

Tegnap egy kétségbeesett édesanya ezt posztolta az üzenőfalára:

"Ma a gimnáziumban testzsírmérés volt.

16 éves lányom kétségbeesve mesélte, hogy ő a "fejlesztésre szorul" kategóriába került. Ötéves kora óta sportol, jelenleg heti hat edzése van, csupa izom. Elmondta, hogy az osztályból több hasonló kaliberű lány került ebbe a kategóriába.

Én is kétségbe vagyok esve. Eddig roppant büszke voltam rá, hogy szereti a testét, tud vele bánni, nem akar piszkafa lenni. Ezt (remélem csak időlegesen) összetörték. Egy felnőttnek sem volt annyi esze, hogy ott beszélgessen vele.

A lányok egymást vigasztalták."

Nem kommentálnánk a dolgot.

Vagy csak egy mondattal: a NETFIT® rendszer mögött a Magyar Diáksport Szövetség áll.

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás