ÉletmódEgészség

A szülők a legfontosabb példaképek, ha egészséges életmódról van szó

Nem elég, ha a szülő arra biztatja a gyereket, hogy megfelelően táplálkozzon, egyen kevesebb édességet és töltsön kevesebb időt a gép előtt. Ahhoz, hogy az egészséges életmódra történő nevelésnek eredménye is legyen, elengedhetetlen, hogy a szülő maga is példát mutasson.

„Természetesen minden segítség számít, amit a szülő ad ahhoz, hogy a gyerek jól érezze magát a bőrében, de a leginkább hatékony módszer az, ha a szülő maga is részt vesz az adott sporttevékenységben, étkezésben” – mondja a kutatást vezető Dr. Heather Manson. Az eredményeket bemutató tanulmány a BMC Public Health c. folyóiratban érhető el.

Ez azt jelenti, hogy hasznos, ha a szülő maga viszi le a gyereket játszani a parkba, ha együtt döntik el és készítik el az egészséges ebédet, és ha ő maga sem néz állandóan tévét vagy szörföl a neten.

egészséges életmód

Az Egyesült Államokban és Kanadában háromból egy gyerek túlsúlyos, ami számos egészségügyi kockázattal járó állapot. Az orvosok már tudják, hogy az életmódváltás jegyében nem elég többet mozogni, de kevesebbet is kell ülni: muszáj csökkenteni a gép előtt töltött időt.

Kanadában az 5 és 17 év közötti gyerekek számára ajánlott napi mozgásmennyiség 60 perc, ami lehet mérsékelt vagy akár intenzív aktivitás is, emellett pedig érdemes napi 4-8 adag zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás