ÉletmódEgészségSport

Hogyan váljak magabiztos, kiegyensúlyozott anyává? Most megmutatjuk nektek!

Valljuk be őszintén minden nőt foglalkoztat ez a kérdés, akár van gyermeke, akár csak babavárás előtt áll. 

Ha az anya rosszul érzi magát a bőrében, ha bizonytalan magában, ha csak tétova szereplője a mindennapjainak, akkor semmi sem működik igazán jól a családon belül sem. Hiszen a babának is nagy szüksége van az anya magabiztosságára, erejére. Ha az anyukája boldog, akkor számára is minden rendben van, és a világ egy biztonságos hellyé válik. 

Az anyukák a gyerkőc első néhány évében elzártabban élik az életüket, a napirendjüket a babák időrendjéhez igazítva.  Szerencsére a mai modern világban az internetnek köszönhetően kapcsolatban maradhatnak a világgal. Számos lehetőségük van online közösségekhez csatlakozni, új barátságokat kialakítani.

Az online közösségi élet számos pozitív hatással bír a nők életére, mivel egy-egy ilyen csoportban hasonló élethelyzetű családanyákkal kerülhetnek kapcsolatba. Tapasztalatokat cserélhetnek, motiválhatják egymást, hogy sikerüljön újból harmóniába kerülniük saját magukkal.

A gyerekvállalás a legtöbb anya testére, lelkére és közösségi életére is hatással van. Ezeket a változásokat vizsgálta a Gyerünk, anyukám! online sportközösség kisgyermekesek körében folytatott felmérése. A 600 fős mintán végzett friss kutatásából kiderül, a kismamák úgy érzik, hogy magabiztosságuk elsősorban megváltozott külsejük (57%), másodsorban az önmagukra fordított idő hiánya (47 %), végül pedig a külvilágtól elzárt élet (44%) miatt csökken leginkább. Ezzel szemben viszont a válaszadó kismamák elsöprő többsége (74%) nyilatkozott úgy, hogy magabiztosabb is lett annak köszönhetően, hogy az anyasággal az élet olyan új dimenzióját ismerte meg, amihez foghatót korábban nem tapasztalt.

Minden nő tudja, hogy szülés után több okból is célszerű valamit sportolni. Fizikálisan is visszanyerheti a szülés előtti alakját, de lelkileg is jó hatással lehet rá. Itt jön azonban a nagy kérdés, hogy mit válasszon, milyen sportra is szánja rá magát. Szerencsére most már nagyon sokféle lehetőség közül választhatnak az anyukák. Vannak olyan anyukák, akik néhány órára otthon tudják hagyni valakire a gyerkőcöt, de vannak olyanok, akiknek nincs segítsége, és nem tudják megoldani a gyermek biztonságos felügyeletét. Számukra igazán ideális megoldás lehet, az, hogy otthon, a gyerkőcök mellett tudjanak sportolni.

Nemrégiben megismerkedtünk a Gyerünk, anyukám! programmal. Náluk csak online órák vannak: de választhatunk órarend szerinti élő órák, vagy a bármikor indítható friss órák közül.Valódi hétköznapi anyukákkal együtt tornázhatunk, szakemberek közreműködésével, akik szintén anyukák. Megtapasztalhatjuk egy online közösség motiváló erejét. Láthatunk jó néhány kiegyensúlyozott és boldog édesanyát, akik egy testileg és lelkileg sokkal egészségesebb állapotba tudtak kerülni.

Gyerünk anyukám

Kedves anyukák! Érdemes tehát még ma belevágnotok egy új életforma kialakításába, mert minél magabiztosabbak vagytok, annál pozitívabb lesz a kisugárzásotok, amely az egész családotok számára nagyon jó hatással lesz.

Higgyétek el képesek vagytok arra, hogy elinduljatok egy új úton, hiszen a világ egyik legcsodálatosabb dolgára is képesek voltatok, amikor életet adtatok gyermeketeknek.

 A cikk elkészítésében közreműködött a Gyerünkanyukám.hu tanácsadó csapata.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás