Életmód

Mágnestábla és temérdek kréta: tanulás és házimunka kedvcsináló, gusztusos kivitelben!

Néha nehéz rávenni az utódokat a házi feladatok elkészítésére. Néha saját magunkat is nehéz meggyőzni az összes teendőnk elvégzésének halaszthatatlanságáról. A digitalizáció korában meglepő lehet, ha valaki még papírt, naptárt ragad, hogy mindent észben tartson, egy feladatot kidolgozzon. Persze egy bizonyos korig talán még nem szokatlan, ha “buta” segédeszközöket hívunk segítségül. Vagy méginkább: szórakozásképp! Jöjjön néhány design elem, ami egyszerre oktatási segédeszköz, játszó-felület és rendszerező!

 

Mágnestábla és temérdek kréta: tanulás és házimunka kedvcsináló,  gusztusos kivitelben!

A fekete, esetleg zöld iskolai táblák talán nem mindenki számára idéznek kellemes emléket. De tény, ha volt otthon a 80-as években hasonló, lábakon álló játékunk, biztos, hogy nagy örömmel pingáltuk ki és töröltük le ezerszer.

Mára a méret és az alak is tőlünk függ, már ha élünk a lehetőséggel és felfestetünk egy krétával végtelen verzióban felhasználható felületet.

A sima táblákon túl aztán ott van még a mágnesesség ereje! Ha nincs olyan műszer a családtagok valamelyikében (cochleáris implantátum, sönt, szívritmus-szabályozó), amelyet zavarhat egy mágnesfal, érdemes létrehozni egy jó kis tanuló-játszó-feladat megosztó sarkot.

Inspiráció után kutatva megnéztünk néhány megoldást, amivel serkenthető a kölykök tanulási kedve, fejlődhet a rajz készségük, és akár mi is könnyedebben tudunk egy hétre előre tervezni mondjuk egy jó kis bevásárlással, rendelő látogatással, különórákkal tűzdelt időszakban. Ráadásul most nem csak szakemberrel akár pikk-pakk kialakítható falakat, de egyéb, zseniális használati tárgyakat is megmutatunk. Kifejezetten a XXI. századi gyerekek igényeire szabva!

Sosem tudhatjuk, mi adja meg a kezdő lökést egy nagy felfedezéshez, a zseni születéséhez...

Keretbe foglalva még vonzóbb a látvány!

Mágnestábla

Minden gyerek okos gépeket akar. Íme!

Mágnestábla QR kóddal

Haladjon a korral...Mondjuk a QR kód pontos elkészítési idejére kíváncsiak lennénk.

 

Gondolkodjunk kicsit térben. Globális tudás, játszva!

Mágnestábla

Házimunka felosztás gusztusos kivitelben!

A formának sose szabjunk határt!

KRESZ tanulás…<3

Mágnestábla

Egy klasszikus, ami sosem megy ki a divatból!

Érdekesség - és számunkra újdonság - a mágnestapéta jelensége. A mágnestapéta a hagyományos papír anyagát idézi, amelyre a mágneses anyagot egy speciális ragasztó segítségével viszik fel. A forgalmazó szerint teljesen biztonságos, gyermekeknek alkalmas otthoni játékra, iskolákba, óvodákba. És ha tapétázás a projekt, akkor itt találhat mindenki kedvére való szobafestő-tapétázót!

Ha akad, még ennél is pazarabb ötlet a háztartásból, óvodából, iskolából, ne átaljuk megosztani!

 

A cikk megjelenését a JóSzaki támogatta.

 
 
 
Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás