Életmód

Minden, amit a szuperhősökről tudnod kell

Hogy a gyerek szemében te is hős lehess!

A filmnézés mindig jó családi program. Manapság még a csapból is a különböző képregényadaptációs filmek folynak, szinte elkerülhetetlen, hogy a fiatal korosztályt is beszippantsa ez a színes univerzum. De mi van akkor, amikor gyermekünk kíváncsiságának semmi sem szab határt, és kérdésekkel bombáz minket? A legkézenfekvőbb megoldás egy gyorstalpaló az ikonikus figurákról az APA magazin gyűjtéséből, hiszen soha nem lehetünk eléggé felkészültek, és a szuperhősök pedig soha nem mennek ki a divatból!

Superman

Ha valamelyik Supermanes film vagy mese megtekintése után felvetődik gyermekünkben a kérdés, milyen szuperereje is van pontosan a köpenyes hősnek, a következőt válaszoljuk, a klasszikus mottót idézve: „gyorsabb, mint egy kilőtt puskagolyó, erősebb, mint egy mozdony, és a felhőkarcolókat is átugorja egyetlen mozdulattal”.

Superman

Batman

A feketeruhás denevérember kissé baljós megjelenése ellenére nagy népszerűségnek örvend a gyerekek, főleg a kisfiúk körében. Szerencsére elég könnyű dolgunk lesz, ha róla kapnánk keresztkérdéseket, hiszen Batmannek – vagyis Bruce Wayne-nek – nincs semmilyen különleges, természetfeletti ereje, ellenben hihetetlenül gazdag, így mindenféle hipermodern kütyüvel és a legmenőbb járgányokkal veszi fel a harcot a gonosszal.

Hulk

Ő az ikonikus nagy, zöld szörny, akit még az is ismer, aki egyetlen szuperhősös filmet se látott. Azonban Hulk sem mindig egy szörnyeteg. Ő valójában Bruce Banner, egy atomfizikus, akit egy szerencsétlen laborbaleset folytán gammasugárzás ért, így vált belőle ez a dühös monstrum, akitől azonban nem kell félnünk – hacsak nem valami rosszban sántikálunk.

Amerika kapitány

Steve Rogers a második világháborúban szolgálta hazáját. Egy katonai kísérlet során a vézna fiatalember izomzatát, reflexeit és állóképességét az emberi test természetes lehetőségein belül a tökéletességig fejlesztették. A csatákban különleges pajzsa a legfőbb fegyvere, amely egy rendkívül erős földönkívüli fémből, vibrániumból készült. A végig harcolt háború után egy küldetés során az Atlanti-óceánba zuhant. A jeges víz hibernálta, 20 évvel később pedig rátaláltak és felélesztése után csatlakozott a Bosszúállók csapatához.

Thor

Egy valódi isten. Kell ennél többet mondanunk? Apja Odin, a háború istene. Thor képes a szolgálatába állítani a villámokat és kalapácsával – amelyet kizárólag ő képes felemelni – félelmetes ütéseket tud mérni az ellenségre. Egyik legnagyobb ellenlábasa éppen „testvére”, az ármányos Loki.

Pókember

Pókember

Az eddig bemutatott szuperhősökkel ellentétben Peter Parker még csak gimnazista, tehát a bűnüldözés mellett a kamaszkor minden nyűgével is meg kell birkóznia. Fiatal korából adódóan sokszor viccelődik a rosszfiúkkal, akiket hálója és akrobatikus pókereje segítségével fog el. Híres szlogenje: a nagy erő nagy felelősséggel jár.

Az APA Magazin nyári számában még több részletet találsz a gyerkőcök kedvenc szuperhőseiről!

 
Címkék: életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Mi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - Teakiadó