Életmód

"Pesszimista tettvágyban" szenvednek a magyar fiatalok

Konkrét lehetőségekre vár az aktív ifjúság

Ijesztően pesszimista látásmódot képviselnek a hazai fiatal vállalkozók, ugyanis 86% szerint szinte kilátástalan helyzetben van az ország, ám 65% érzi úgy, hogy személyesen is hozzá tudna járulni a gazdaság újbóli fellendüléséhez – derül ki a FIVOSZ felméréséből.

Ezt alátámasztani látszik az a felmérés is, amelyet a fiatal munkavállalók helyzetéről készített a Szonda Ipsos. A kutatás eredményei azt mutatják, hogy a fiatalok majdnem fele (47%) tart attól, hogy a közeljövőben elveszíti állását. A tanulók 55%-a pesszimista a jövőbeli elhelyezkedést illetően, csak egynegyedük reméli, hogy könnyen jut munkához.

„Az eredmények alapján az látszik, hogy az aktív fiatalok többsége borulátásuk ellenére tettre kész, és csupán a lehetőségre vár, ami egy jelentős szunnyadó és kiaknázatlan erőforrást jelent a gazdaságban. Ezekre a fiatalokra kötelességünk odafigyelni és segíteni őket, hiszen csak rájuk építhetünk hosszútávon.” - mondta Kovács Patrik, a FIVOSZ alapító elnöke.

Richard Brenson és Kovács Patrik

Már korábban is ismeretes volt, hogy hazánkban csupán a fiatalok 3,7%-a vállalkozik, mely európai és világ viszonylatban is nagyon alacsony szám. Az EU átlagban a fiatalok 45%-a, az USA-ban 55%-a gondolkodik vállalkozás alapításán, míg Kínában a fiatalok 71%-a szeretne vállalkozni.

A Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége éppen ezért segíti a fiatalokat a munka, azon belül is a kis-és középvállalkozások világába lépni, melyet jól bizonyít az a közel félezer aktív fiatal, akik a szövetség bázisát képezik, illetve a kkv szektort erősítik.

A FIVOSZ több EU-s és nemzetközi szervezettel közösen dolgozik azon, hogy a magyar tetterős fiatal vállalkozói réteg érdemi szolgáltatásokhoz és kapcsolatrendszerhez jusson hazánkban és külföldön egyaránt. Ennek jegyében egy nagyszabású hazai beszállítói programon dolgozik, valamint elkezdte a magyar delegáció toborzását két rendkívül fontos nemzetközi eseményre is: a májusi, az Európai Parlamentben megrendezésre kerülő Fiatal Vállalkozók Napjára és a júniusi, Mexikóvárosban tartandó G20 Fiatal Vállalkozói Csúcstalálkozóra. 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: életmód

Kölöknet hozzászólás

aláírás