ÉletmódSzabadidő

A budapesti strandok szuper újdonságokkal várják vendégeiket

Az idei strandszezonban elsőként a Csillaghegyi és a Római fürdők nyitották meg kapuikat a budapesti strandok sorában, melyek idén is számos kedvezménnyel és programmal várják a nap és a víz szerelmeseit.

A strandszezon megnyitására május 27-én került sor, ekkor nyílt meg a Csillaghegyi fürdő strandterülete. Május 28-án nyitott a Római strand, június 3-tól pedig nyitva tart a Palatinus és Pünkösdfürdő, a Paskál fürdő strandterülete pedig június 17-től várja a felfrissülésre vágyókat. A szezon zárására várhatóan szeptember 3-án, vasárnap kerül sor (jó idő esetén szeptember 10-én).

2017 májusában a Paskál fürdő területén ún. készpénzmentes fizetés került bevezetésre, így a fürdő területén vásárolt termékekre (étel, ital, strandcikkek, stb.) készpénz helyett kizárólag a pénztárakban feltöltött kártyát fogadják el. Ez a rendszer kényelmes és biztonságos, hiszen így a fürdőzés során nem kell a készpénzzel bajlódni vagy azon aggódni, hogy pénztárcánk biztonságban legyen. Mivel a kártya 2018. április 30-ig érvényes, távozáskor nem kell leadni és a következő látogatáskor újra tudjuk használni.

Sok újítást vezettek be a strandolók kényelmének biztosítására

A fürdőben 2017. június 17-től üzemel a strandterület. A strandszezonra készülve a fürdő számos újdonságot tartogat a látogatók részére. Júniustól a fürdő egy újabb, közel 30 m2-es szaunával és további masszázshelyiségekkel bővül. Ezen kívül új vizes játékokkal felújításra kerül a kültéri gyerekmedence, a közelében található gyerekjátszótéren napvitorla védi a kicsiket a nap káros sugaraitól. A vendégek igényeinek megfelelően további 112 szekrénnyel bővül az öltöző kapacitása és megújulnak a strandterület vendéglátó egységei is.

A Palatinus strand területén is zajlik a tavalyi évben indult fejlesztés. A projekt elsődleges célja a főépület átfogó felújítása és funkcióbővítése. Az épület alagsorában egy wellness részleg kerül kialakítására a szükséges kiszolgálóterek (öltöző-, mosdó-, és személyzeti területek) kiépítésével. Az épület homlokzata az eredeti Janáky-féle tervek szerint újul meg, maradéktalanul betartva a műemlékvédelmi hatóság előírásait. Megújul az erősen leromlott állapotú vendéglátó-kiszolgáló egység (volt Imi büfé) is. A megújult fürdő átadása 2017. július elején várható. Ennek köszönhetően Budapest egy újabb állandó fürdővel bővül.

A strandok árai változatlanok és természetesen továbbra is lesz lehetőség gyermek, diák és nyugdíjas jegyvásárlásra, illetve komoly kedvezményeket nyújtó családi belépők megváltására. A Csillaghegyi strandon idén is nagyon kedvezményes, 1000 Ft-os egységes áron várják a strandolni vágyókat, hiszen évek óta törekvésünk, hogy minél szélesebb vásárló rétegnek tudjuk biztosítani a biztonságos, kulturált strandolás lehetőségét. Az árak megtalálhatóak a www.budapestgyogyfurdoi.hu weboldal Fürdők menüpontjában.

A nyár folyamán számos családi, sport és gyerekprogram teszi még színesebbé a strandok életét, hiszen számos hétvégéken mind az öt strandon érdekes és szórakoztató programok, aquafitness és egyéb sportolási lehetőségek is várják az érdeklődőket. Július 28-án a Magyar Fürdőszövetség kezdeményezésére idén is megrendezésre kerül a Strandok Éjszakája program, melyhez a Budapest Gyógyfürdői Zrt. idén a megújuló Palatinus strandon megszervezésre kerülő programokkal csatlakozik.

 

A cikk forrása: blikk,hu

 
Címkék: szabadidő

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó