ÉletmódSzabadidő

A Tisza-tavon épült meg Közép-Európa legnagyobb vízi játszótere

Június 12-én hivatalosan is megnyílik Sarudon a több mint 2400 négyzetméter alapterületű Aquaglide vízi-játszótér, mely itthon az első ilyen típusú park, de méretét tekintve Közép-Európában is a legnagyobb. 

Néhány napja már folyik a próbaüzem az Eurocamping élményfaluban, ahol nagyon sok féle szórakozást találhatunk, a szokásos horgászoson kívül, van itt horgászmúzeum, lovaglási lehetőség, játékos harcmező, vízi vidámpark, vitorlásoktatás és gyerektábor is. Az itt lévő harcmezőn három féle eszközzel lehet csatákat vívni: paint ballt, airsoftot és lézerfegyvert.

A Tisza-tavon épült meg Közép-Európa legnagyobb vízi játszótere

Fotó: Sarud Eurocamping

Az élményfaluban található még egy kalózpark is, ahol 19 hajóval vitorlás képzést is tartanak nyaranta, hétvégente gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt.

Az élményfalu ötletgazdája, Kücsön Gyula elmondta, hogy extrém vízi sportokat is ki lehet majd próbálni, lesz banánozás, vízisí, fánk is.

A Tisza-tavon épült meg Közép-Európa legnagyobb vízi játszótere

A gyerekek felavatják a vízi vidámparkot / fotó: Császi Erszébet

A Tisza-tavon épült meg Közép-Európa legnagyobb vízi játszótere

Aquaglide / fotó: Császi Erzsébet

A játszótéren több mint húsz attrakciót találhatunk. Van itt trambulinos, ugrálós, hintázós, mászókás, csúszdás, egyensúlyfejlesztő szerkezet, és sok más egyedi tervezésű konstrukció. A különböző mozgásformák kipróbálása, használata után a vízbe csobbanhat az ember. Azt viszont fontos tudni, hogy a játékok alatt a víz 1,6-2,6 méter mély, így csak mentőmellényben lehet használni azokat. Ezért csak hatévesnél idősebb gyerekek játszhatnak a játszótéren.

Az üzemeltetők terve szerint a vízi-játszótere augusztus végéig mindenképpen nyitva fog tartani naponta 9-19 óra között.

Forrás: elmenyfalu.hu; turizmusonline.hu

 
Címkék: szabadidő

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó