ÉletmódSzabadidőJáték

Egy igazán okos fürdetőjáték

“Teknős pajtik” fürdőjáték igazi kedvenc lett nálunk már pár nap alatt. Sári (a kisebbik tesztalany) már a játékdoboz látványától hihetetlen lelkes lett, így már alig várta az esti fürdést. 


 Teknőspajtik fürdető

A teknős figurák amúgy is nagy kedvencek nálunk, de igazán a játék sok funkciója tetszett meg a gyerekeknek. Ugyanis a kisteknősök a csempére, kádra tapaszthatók, illetve fröcskölni, spriccelni is lehet velük, amivel önmagában el lehet tölteni egy fürdetésnyi időt. 

 
A teknősmama viszont logikai játékot rejt, ami egyrészt előhozza a mélyen elrejtett pedagógust a kedves szülőkből, másrészt a mi tesztalanyaink, a két és fél éves Sári és a hatéves Hédi már bölcsis-ovis rutinnal egyből tudod kezelni, és segítség/ráhatás nélkül kezdték keresni a megoldásokat. Tehát nekik nem volt nehéz a játék gyors felfedezése, “használatba vétele”, de a dobozon látható egy éveseknek valószínűleg szülői segítségre lesz szüksége a játék érdekeségeinek megismertetésére. A játék egyébként szépen kivitelezett, könnyen tisztítható, szépen kidolgozott (kínai fröccsöntő mesterek ajánlásával). 
 

A fürdetőjáték hasznos, “minőségi időt” adó eszköz ahhoz, hogy beszélni tudjunk a kicsiknek a színekről, a teknősmama lábainak és a kicsi teknősök páncéljainak színeit párosítva. A teknősmama páncélját felemelve ráadásul formákkal is játszhatunk, hogy a melyik felületbe illik a négyszög, vagy kör, esetleg a hatszög vagy a háromszög. Matekos apukák ilyenkor elsüthetnek egy-egy pitagorasz-tételt is. És még hátra van a bónusz, az szuper kedvenc funkció: a teknősmama lábat kiemelve, mint az egyszeri séf a Konyhafőnökben, kiváló víz kanalazó, csorgató eszközt kapunk, mely megtanítja a gyereket arra, hogy egy nagy kanál víz is könnyen és gyorsan kicsoroghat alul a lyukakon. A nevetés garantált. 

Nálunk a játékok érdekességi időtartama viszonylag rövid, viszont a teknős pajtik egyből a top3 fürdőcucc közé kerültek, igaz a legnagyobb menőséget, a “habpartyt” nem tudja letolni az első helyről, viszont a kiválóan kiegészíti azt. Tehát a legjobb: habparty teknős pajtikkal.

+1 tipp: használjuk a játékot hajmosásnál, mivel a gézengúzok tuti egymást fogják spriccelni, locsolni, fröcskölni. Egykéken a játékot nem teszteltük, de nagy valószínűséggel az „önleöntés”, mint opció az egyedüli gyerekeknél is bejön. Ajánljuk minden olyan szülőnek, akiket megnyugvással tölt el, hogy mindenhol fejlesztő játékok vannak kis tudóspalánták körül, illetve olyanoknak is akik csupán nevetve akarnak fürdőzni a gyerekekkel. (X)

A cikk megjelenését a JátékNet.hu webáruház támogatta

 
Címkék: játék

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó