ÉletmódSzabadidőKreatív sarok

Logika, vagy a szemmérték?

Minden, ami egy ügyességi játéknál elengedhetetlen

Az építőjátékok nem csak a kisgyermekekre vannak jó hatással. Aki próbált már kártyavárat felhúzni, az tudja, ebben az ügyességi játékban olyan ismereteket kell bevetni, mint a kézügyesség, a jó szemmérték. A nagyobb gyerekekkel, felnőttekkel közösen játszható építőjátékok is fejlesztenek: segítik a precizitásra törekvést, a szem és a kéz mozgásának összerendezettségét, vagy a logikát és a kombinációs készséget. Sőt, erősítik a csapatmunkát is!

A kísérletezés öröme jó mulatság: minden építőjáték titka ez. Ha így nem megy, akkor úgy próbálni egymásba illeszteni a darabokat, felépíteni, alkotni olyasmit, ami azelőtt még nem volt. Nincs ez másként a Treffl új ügyességi játéka, a MISTAKOS esetében sem.

     
 
1. A játékot különböző színű kis műanyag székekkel játsszuk. Ezekből építünk tornyot úgy, hogy a játékosok egymás székeire helyezik a sajátjukat, óvatosan, hogy az le ne essen.    2. Minden szék hátlapján és ülőfelületén kis lyukak, vágatok, bemélyedések vannak. Ügyesen ezekbe kell beilleszteni a következő szék lábát vagy támláját.
     
 
3. Eleinte könnyű feladatnak tűnik ez, hisz a székeket csak el kell forgatni egymáson.   4. Csakhogy egyensúlyban is kell tartani az egyre növekvő széktornyot.
     
 
5.Idegek harca: minél magasabbra épül a torony, annál izgalmasabb a játék, és annál feszültebb  a játékosok figyelme is.
 
6. Ki nevet a végén? A torony ledől,  de mindenki azért szurkol, hogy inkább utóbb, mint előbb!

 

A cikk elkészítésében segítségünkre volt a Trefl, a MISTAKOS ügyességi játék gyártója.

Ha családi játékot keresünk, amivel a nagyobb, tizenéves lurkók, és a felnőttek együtt szórakozhatnak, akkor a Mistakos ügyességi építőjáték a megfelelő választás. A közös játék sok lehetőséget kínál a beszélgetésre, a nevetésre, a csapatba tartozás élményének megélésére. De akár egyedül is kitűnő időtöltés!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás