ÉletmódSzabadidőKreatív sarok

Tojásfestés kamaszokkal is

Vajon a kamasz lányokat vagy esetleg a fiúkat le lehet kötni tojásfestéssel? Nem garantált, de az alábbi ötletek segítségével meg lehet próbálni. Egybe gyújtöttem egy kosár designtojást, melyeket könnyen el lehet készíteni otthon viszonylag kevés alapanyag segítségével.

Képregény rajongóknak op-art stílus vagy gamer srácoknak Super Marió tojgli.

Forrás és elkészítés a linkek alatt.

Kémiai kísérlet által létrejött kristálytojás. A kamasz fiúk a folyamatot fogják élvezni a lányok a végeredményt.

Forrás és elészítés a link alatt.

Sőt! Lego-ra hajazó tojást is létre lehet hozni mentolos vagy szőlőcukorka, tempera és némi ragasztó felhasználásával.

Forrás a link alatt.

Lányos anyák figyelmébe ajánlom a következő technikákat. Romantikus decoupage vagy horgolt tojással megtöltött kosár egy finom lelkű tinilány szobájában rendkívül szépen mutatnak.

Forrás és elkészítés a linkek alatt.

A sima horgolt mintát is érdemes kipróbálni, ha már belejöttünk akár nyuszit vagy bárányt is készíthetünk. Az utóbbinak nagy előnye, hogy Húsvét után egyszerűen tárolható a szekrényben vagy a fiókban, nem kell etetni vagy takarítani utána…

Tanároknak vagy iskolarajongóknak, akik otthon sem szeretnének megválni a tábla nyújtotta élvezetektől itt a táblafestős tojás. A legtöbb lakberendezési vagy hobbiboltban kapható a táblafesték, melyből ugyan valószínűleg csak kevés kerül a tojásokra, utána egyéb kreatív módon felhasználható.

Forrás és elkészítés a link alatt.

A másik iskolával, vagy iskolába készüléssel kapcsolatos tojás a betűs. Kreatív anyukák, apukák összeköthetik a betűtanulást a tojásfestéssel (vagy ez esetben ragasztással), nagyobb lurkók pedig akár angolul is tanulhatnak a barkácsolás közben.

Forrás és elkészítés a link alatt.

Úgy érzed, hogy kicsit besokalltál a színekből? Itt van pár ötlet, ami megmutatja, hogyan tud a fekete-fehér minimál stílus is jól illeszkedni a Húsvéti kavalkádba. 

Forrás és elkészítés a link alatt.

Pihentető a szemnek, és ha hiszitek, ha nem, nagyon egyszerű elkészíteni.

Forrás és elkészítés a link alatt.

Végül pedig az elmaradhatatlan bajusz! Az idei őrületbe illeszkedően bajuszmintával díszített tojások, melyhez csak ragasztó vagy filc szükségeltetik. Már csak azt kell eldönteni, hogy a nagypapának adjuk vagy a nagymamának…

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás