ÉletmódSzabadidőProgram

5+1 nyári unaloműző szülőknek és gyerekeknek

Tombol a nyár. Otthon vagy gyermekeddel és már nincs ötleted, hogy mivelt dobd fel a napjaitokat? Íme néhány ötlet, hogy igazán jól szórakozzatok.

Kisgyerek:

Felhőszámoló. Üljetek le a fűbe, vagy feküdjetek ki a parkba és számoljátok, kategorizáljátok vagy nevezzétek el a felhőket. Tanítsd meg a kicsinek más szemmel nézni az eget, más oldalról az elefánt lehet akár egy autó is.

Piaclátogatás. Vidéken heti esemény, de egyre gyakrabban a városban is találkozni a piac mágikus világával. Sokszor egészen meglepő, hogy a kisgyermeknek mennyire óriási élmény, ami számunkra mindennapos. Menjetek együtt vásárolni, érezzétek a zöldségek-gyümölcsök illatát, pakoljatok együtt a kosárba. Engedd meg a kicsinek, hogy válogasson a termékek között, hiszen a gyümölcsök fogdosása és szagolgatása a piacon teljesen elfogadott dolog.

Íme néhány ötlet a közösségi vásárokra:

Közös Piac a Király utcában
S
zimpla Háztáji Piac
Zenés termelői piac a Józsefvárosban (szombatonként 6 és 14 óra között)

Óvodás:

Nemzetközi nap. Válasszatok ki egy országot, amelynek a kultúráját aznap felfedezitek! Járjátok körül a lehetőségeket, mit lehet tenni a városban, környéken, ami a választott országgal kapcsolatos. Lehet ez japán sárkányeregetés, olasz vagy francia ételek kóstolása vagy bármilyen autentikus játék kipróbálása a kölkökkel, tuti élvezni fogják!

Kincskeresés. Ez a tevékenység egy kis előkészületet igényel, rejts el tárgyakat a kertben, a fűben vagy a bokrok ágain vagy akár a kutyaház mögé. Készítsetek együtt egy kincses térképet az udvarról, melyen bejelölitek a megtalált dolgok helyét. A kész térkép laminálva akár a fal dísze is lehet.

Kamasz:

Gyártúra. Ki ne szeretné tudni, hogy miből és hogyan készülnek a dolgok!? Furcsa alaktalan formákból hogyan lesz használati tárgy vagy a nyers alapanyagokból hogyan, mi módon készül el az üzletek polcaira kerülő élelmiszer? Válasszatok ki egy gyárat vagy akár egy múzeumot, ahol érdekesebbnél érdekesebb kalandokban lehet része még egy unott tizenévesnek is, főleg ha a múzeumban segítséget is kérünk egy szakembertől.

Filmfesztivál. Válogassatok klasszikus filmeket, olyanokat is, amiket még egyikőtök sem látott, ne féljetek az újdonságtól. Majd, mielőtt elkezdenétek nézni Charlie Chaplin kalandjait – természetesen az elmaradhatatlan pattogatott kukorica és üdítő mellé – öltözzetek be a filmnek megfelelő ruhákba és abban élvezzétek az időutazást. Akár még vörös szőnyegen is felvonulhattok és néhány előkelő nyelvi elemmel dúsítva tökéletesíthetitek az élményt.
 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás