ÉletmódSzabadidőProgram

A logikus, algoritmikus gondolkodás fejlesztésével sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért

A jövő tudománya egy táborban, avagy gyere, csináljunk robotot, tanuljunk programozni, hozzunk létre saját vállalkozást!

Számtalan kutatás és felmérés igazolja, hogy a felnövekvő generációnak, gyermekeinknek a jövő munkaerőpiacán már nem a lexikális tudásra lesz legnagyobb szüksége, hanem sokkal inkább olyan készségekre, kompetenciákra, mint az infokommunikációs technológiai készségek, a magas fokú együttműködés, alkalmazkodókészség, az interperszonális kommunikáció, a kritikai gondolkodás, illetve a komplex rendszerekben való gondolkodás, problémamegoldás. Szülőként sokat tehetünk gyermekünk jövőjéért, ha az évek során tudatosan olyan képzéseket, tanfolyamokat, táborokat választunk számára, ahol a szerzett élmények és játékos foglalkozások mellett ezeken a területeken is fejlődik. Ezáltal megszerezheti mindazt a tudást, illetve olyankészségekre tehet szert, amelyekre egy hagyományos tantermi óra keretein belül nincs lehetőség.

„Az nagyon fontos és alapvető dolog, hogy a gyerekeket a jövőre kell készíteni és ez azt jelenti, hogy bizonyos online területeket, applikációkat, játékokat nem lehet kiiktatni az életükből. Nagyon sok szülő attól érzi magát felelősnek, hogy letiltja a gyermekeit ezekről. Azonban egy szülő akkor tud felelős szülő lenni, ha olyan tartalmakat, lehetőségeket, képzéseketkeres, amelyek szűrtek és minőségiek, ezeken keresztül pedig a gyerek fantáziája, kreativitása működtetve van.” – mondja Polus Enikő, mentálhigiénés szakember.

„A 21. századi diákok otthonosan mozognak a digitális terekben, de az észveszejtően gyors technikai fejlődéssel a klasszikus pedagógia eszközei látszólag már nem mindig tudnak lépést tartani, sőt …A gyerekek már oly mértékben fogyasztják az online teret, játékokat, hogy szülőként ehhez nehéz hozzátenni, követni,ehhez már szaktudás kell. Ezért érdemes olyan táborba küldeni a gyerekünket, ahol pedagógusok, szakértők, képzett animátorok közreműködésével megtanulja használni és kihasználni a gépezés előnyeit, tanul programozni, robotokat készíteni.Erre jó lehetőséget kínálnak a Logiscool digitális élménytáborai, amelyek országszerte elérhetően, professzionálisan és különféle tematikákkal oktatják a „kütyüzést”, legyen szó a Minecraftról, videóvágásról, programozásról vagy éppen vállalkozás alapításáról, mindezek mellett persze minden nap van szabadidő, strand és szabad játék is.” –nyilatkozta Tibenszky Moni Lisa, a Felelős Szülők Iskolája alapítója.

Logiscoolnál az elmúlt években már 13 000 diákot oktatattak élményalapú programozásra magas szintű szakmai felkészültséggel.Missziójuk, hogy a digitális írástudás, a kreatív problémamegoldás elsajátítása minél több gyerek számára elérhető legyen. Az idei évben egy nagyvállalat támogatásának köszönhetően a Bizniscool táborba - ahol a gyerekek vállalkozói alapismereteket szereznek a saját csokigyáruk működtetésével -országszerte 150 hely ingyenesen elérhető a három- vagy többgyermekes családban élő 8-12 éves gyerekek számára. Az érdeklődő szülőka helyi Logiscool iskolavezetőknél tudnak jelentkezni.

Emellett júniustól augusztusig országosan 40 helyszínen szerveznek táborokat, 7-18 éves kor közötti gyermekek számára, amelyek legtöbbjéhez különleges előképzettség sem szükséges. A weboldalukon található táborkereső segítségével pedig életkor, helyszín, időpont és tábortípus alapján böngészhetünk.

„Az egyik legfontosabb, hogy megtanítjuk a gyerekeket a logikus, algoritmikus gondolkodásra. Ugyan nem lesz mindenkiből programozó, de nálunk olyan készségeket szereznek meg, amelyek nagyon sok jövőbeli munkaerőpiaci helyzetre is megoldást kínálnak nekik. A cél, hogy logikusan gondolkodó gyerekeket neveljünk, hiszen ez a jövő tudása. Aki tudatos és felelős szülő, ezt felismeri, ezért küldi hozzánk a gyermekét. Korábban az idegen nyelv tanulása és elsajátítása járt hasonló cipőben, amelynek az alapjait szintén gyerekkorban, játékosan, sokkal könnyebb lefektetni, ugyanígy vagyunk mi a programozással, a logikus, algoritmikus gondolkozással.” – mondjadr. Breuer Anita, a Logiscool alapító ügyvezetője.

„Emellett a sikerélmény az, amit a gyereknek adunk már az első perctől. A megismerkedéstől kezdve pedig lesz minden gyereknek egy saját számítógépes játéka, amit ő csinál. Valami, amit saját maga alkot és működik. Végezetül egy virtuálisan kézzel fogható játékot visz el Tőlünk.” –tette hozzá a Logiscool alapítója.

A Logiscool nyári táboraiba korlátozott számban még vannak szabad helyek, ha nem szeretnétek lemaradni, akkor az alábbi oldalon tudtok tájékozódni, érdeklődni, jelentkezni.

 
Címkék: program

Kölöknet hozzászólás

aláírás