ÉletmódSzabadidőProgram

Ideje valamit feltalálni!

Miért szeretik a gyerekek a furcsa, bolondos professzorokat, akik mindig valamit kitalálnak? Mert új, mert érdekes, mert vicces, még akkor is, ha nem mindig sikerül a kísérlet, de van cél és a legfontosabb, hogy van benne titok. Gondoljunk csak bele, gyerekkorunkban hány bunkit építettünk, ahova a talált kincseket behordtuk, volt ott vízipisztolyozás, fáramászás és mindig valami terv, haditerv. Hát ilyen a kísérletezés is, ötletek, fantázia kell hozzá! A Da vinci Learning TV csatorna Ideje valamit feltalálni c.műsorában vízicsúszda, rakéta szörf, lebegőautó recepteket kaphatunk, hogy aztán együtt bütykölhessünk a gyerkőcökkel. Jó móka,észrevétlen tanulás! Akik pedig telhetetlenek azoknak ott a Kutatók Éjszakája is hamarosan!

Ideje valamit feltalálni!

Fókuszban: Technológia    

Akkor huppanjunk le a kanapéra és szombaton vagy vasárnap délután 16 óra magasságában….és kapcsoljunk a Da vinci Learning TV-re, hisz itt a technológiák ideje! Mindennapi csodák, nagy találmányok és felfedezések vesznek körül bennünket, most fejtsük meg hogyan is működnek? És milyen új technológiák kifejlesztésén dolgoznak épp a tudósok?

Az Ideje feltalálni valamit sorozatban otthon készített rakétaautót, vagy épp a robotok fantasztikus világa nyílik meg előttünk. A fiatal feltalálók is inspirálnak majd, de a világot megváltoztató technológia, a Gutenberg nyomtatás titkait is felfedjük. Mindezt legnépszerűbb tudományos műsoraink segítségével.

 

Kutatók Éjszakája minden korosztálynak

Akik pedig úgy gondolják, hogy nagykanállal szeretnének a tudomány rejtélyes világába elmerülni szívből ajánljuk a szeptember 29-én megrendezésre kerülő Kutatók Éjszakáját, mely az ország 30 helyszínén közel 2000 izgalmas programot kínál, ingyenesen. Ezen a délutánon és estén megismerkedhettek a kutatói munka szépségeivel és izgalmával. Megtudhatjátok, hol és hogyan dolgozik egy kutató, milyen kihívások érik, és hogyan küzdi le a nehézségeket?

A cikk további folytatása: felelösszülőkiskolája.hu

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X Karácsonyi könyvvásár