ÉletmódSzabadidőProgram

Zenét a nyárba, Hangszert a kézbe!

Június végén, a Zene Ünnepe időszakában jobbnál jobb zenei programok, a zenét felfedező igazi expedíciók várják a gyerekeket. A Da Vinci Learning június 24-25-i műsora kőkori dobszót, dzsungel-zenekart és muzsika mögött rejlő tudományt is tartalmaz, a Múzeumok Éjszakáján többek között a Leskowsky Hangszergyűjteményben is kalandozhatunk, a Várkert Bazárban pedig négy napon át állomásozik a Hangszert a kézbe! sorozat.

 

Da Vinci Learning június hónapban zenei utazásra hívja közönségét térben és időben, fókusztémája ezúttal a zene. Június 24-én és 25-én kicsik-nagyok egyaránt megismerkedhetnek a hangok természetével, a zenével kapcsolatos izgalmas tudományos tényekkel, a dzsungel zenekarával, sőt, történelmi ritmusokkal, kőkori muzsikával is.

 Zenét a nyárba, Hangszert a kézbe!

Részletes program:

Június 24.

 

17:15   Felfedező Expressz                Kőkori muzsika

17:45   Pofonegyszerű                        Hang

18:00   Mati, Dada és a művészet     Vaszilij Kandinszkij

18:10   Tudományos                          Mi az a hang?

18:40   Ideje feltalálni valamit           Zene robot

19:05   Ideje feltalálni valamit            Micsoda buli!

19:30   A boldogság nyomában        És boldogan éltek…

20:00   Az agy zenéje                         Az agy zenéje

 

Június 25.

 

17:15   Geolino                       Burundi – a ritmus földje

17:40   Kíváncsi                     Csakis az igazat

17:50   Felfedező Expressz    A zene ereje

18:20   Tudomány nagyban    A leghangosabb hang

18:45   Ideje feltalálni valamit    Zenés utazás

19:10   Look Kool                  Zenei hengerek

19:35   Finding Stuff Out      Hang

 

A legemlékezetesebb találkozások mindig személyesek: a hangszerekről szóló izgalmas műsorok után bárki kézbe vehet akár egy kőkori hangszert is, ha ellátogat a kecskeméti Leskowsky Hangszergyűjteménybe. Június 24-én, a Múzeumok Éjszakája keretében Hangszerbabusgatót rendeznek a kicsiknek, a nagyobbakat pedig a Félrehangolva című szórakoztató, tréfás tárlatvezetés várja, némi dizájner- és antik kerékpárbemutatóval fűszerezve. A részletek az esemény Facebook-oldalán olvashatók.

Zenét a nyárba, Hangszert a kézbe!

Megszólaltatni egy hangszert, előcsalni valamiből (vagy valakiből) a melódiát, kifejezni a bennünk élő zenét: ezekre mind lehetőséget teremt a Hangszert a kézbe sorozat, melynek utolsó, budapesti állomása a Várkert Bazárban lesz június 21-24 között, a CSTP Feszt részeként. Az ingyenesen látogatható interaktív zenei kiállítás mellett lesz miniszínpad is, ahol tehetséges zenekarok lépnek fel. Program az esemény Facebook-oldalán olvasható.

A cikk forrása: felelősszülökiskolája.hu

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - TeakiadóKamaszmentő - Teakiadó
Kismackó: A sztárcsatár + Rúgd be, Pepe! - Teakiadó