Életmód

Tálka színes őszi falevélből és lufiból dekupázs technikával - Készítsetek csodaszép őszi dekorációt a gyerekkel közösen!

Készítsetek dekoratív tálacskát színes őszi falevelekből a gyerekkel közösen! Nem kell más hozzá, mint sok színes őszi falevél, lufi és ragasztó. Az egyszerű dekupázs technikát, más néven szalvéta technikát pedig mutatjuk mi lépésről-lépésre.

 

Színes őszi falevelekből csodálatos dekorációk születhetnek, mint például ez az őszi tálacska. A dekupázs, más néven szalvéta technika módszer egyszerűbb, mint azt első hangzásra gondolnád! Számíts rá, hogy a tálka nem teherbíró, sokkal inkább dekoratív, mintsem funkcionális darab. A hangsúly most nem is ezen van, hanem azon, hogy kellemes időt töltsetek együtt a gyerekkel!

Amikor szép az idő, a csodálatos őszi erdőben gyűjtsetek minél több falevelet a gyerekkel együtt, a borongósabb őszi napokon pedig kreatívkodjatok közösen a jó meleg lakásban!

Tálka színes őszi falevélből és lufiból dekupázs technikával - Készítsetek csodaszép őszi dekorációt a gyerekkel közösen!

Hozzávalók:
Vékony falevelek (ezekkel lesz könnyű dolgozni)
Lufi
Dekupázs ragasztó
Ecset
Tálka (ami tartja a lufit és nem baj, ha ragasztós lesz)

Elkészítés lépésről-lépésre:

1. Az őszi falevelek szárát levágjuk, az erősebb ereket kivágjuk. Benedvesítjük a leveleket, hogy felpuhuljanak, papírszalvétával leszárítgatjuk őket.

2. Fújjuk fel a lufit a kívánt méretre, és helyezzük bele a tartójába.

Fotó ide – lufidekor1


3. Kenjük be a lufit alaposan, de inkább vékonyan a dekupázsragasztóval. És ragasszuk fel az első falevelet. Ez lehet nagyobb darab, mert ez lesz a tálka alja.

Fotó ide – lufidekor2


4. Lépésről-lépésre haladjunk, kenjünk át minden falevelet alaposan a dekupázsragasztóval, és úgy helyezzük őket egymásra – fedésben. A faleveleket ujjakkal vagy szivaccsal igazgassuk.

5. Ragasszuk tele a lufit a kívánt tálkamélységre (körülbelül a lufi negyedéig). Levélvastagságtól függően körülbelül 3-6 levélréteg kerüljön egymásra. Az alját plusz rétegekkel megerősíthetjük. Ha végeztünk, akkor az egészet kenjük át utoljára ragasztóval.

Fotó ide – lufidekor3

6. Türelmesen hagyjuk száradni körülbelül 12 órán át, majd a végén óvatosan engedjük ki a lufiból a levegőt. Kiengedéskor a levelek egy picit még mozogni fognak.

Fotó ide – lufidekor4


Forrás: Külföd / HelloLucky


Kezdőfotó: tosimplyinspire.com

 

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
XKölöknet Szolidaritás