Hírek

Hova forduljunk, ha gyors orvosi segítségre van szükség? – Honlap szülőknek

A gyermekügyeleti ellátások gyors megtalálásában segíti a szülőket a gyermeksos.hu címmel indított honlap, amely további hasznos információkat kínál az ügyeletre érkezésig.

Egyelőre Budapest és Pest megye ügyeleti rendje található meg az oldalon, tematikus bontásban a különféle szakellátások, illetve a hozzájuk tartozó rövid információk. A szülőknek a keresőbe kell beírniuk a kerületet, vagy a települést, ahol laknak, a rendszer pedig megmutatja, melyik egészségügyi intézményhez fordulhatnak baj esetén. "Azért hoztuk létre ezt az oldalt, hogy baj esetén a szülők azonnal tudják, merre induljanak a beteg gyerekkel. Azon dolgozunk, hogy az oldal ezután is mindig naprakész legyen. Keressük az együttműködési lehetőségeket, hogy első kézből kapjuk meg az aktuális információkat" – nyilatkozta Németh Franciska gyermekápoló asszisztens, a weboldal megálmodója.

 

A weboldalon található összes telefonszám egy kattintással hívható, térkép navigál a kórházig, könnyen kezelhető.

 

A rendszert igény esetén országossá fejlesztik, hasonló szisztémát terveznek a felnőttügyeleti ellátásra vonatkozóan is - közölte Kovács Barbara, a gyermeksos.hu társalapítója. Az oldal fejlesztéséhez felhasznált adatok forrása az Országos Mentőszolgálat által közzétett sürgősségi beutalási rend, amelyet a készítők kutatómunkája egészít ki - írták, hozzátéve: a honlapon egy gyermeksebész hasznos tanácsokat ad az ügyeletre érkezésig, továbbá balesetmegelőzési és egészségmegőrzési tippeket is kaphatnak az oldalra látogató szülők.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás