Hírek

Az Európai Petrolkémiai Szövetség globális vezetői diákok bevonásával vitatják meg a vegyipar jövőjét Budapesten

Karrierutak a vegyiparban

Az Európai Ifjúsági Vita Verseny döntőjét és díjátadó ünnepségét Budapesten tartják október 1. és 4. között az Európai Petrolkémiai Szövetség (EPCA) éves találkozójának keretében. A rendezvényen várhatóan a globális vegyipar mintegy 2800 képviselője vesz részt, és gondolkodik együtt a vegyipar legújabb nemzetközi üzleti trendjeiről, az iparág előtt álló kihívásokról. Az 50. alkalommal megrendezésre kerülő jubileumi találkozón a tehetséggondozás és innováció témái kiemelt helyet kapnak, ezért a szervezők az 500 diák részvételével zajló, a vegyipar jövőjét, lehetséges jövőképét középpontba állító nemzetközi vitaverseny döntőjét is a találkozó idejére szervezték.

 

Az EPCA éves rendezvényeinek egyike korábban már a magyar fővárosban zajlott, most a szervezet úgy döntött, hogy a történelmi 50. jubileumi esemény színhelyéül is Budapestet választják. Az idei találkozó nem csak a múltról szól majd, hanem a jövőre is fókuszál, ahogyan arra a rendezvény központi témája is utal: “A globális vegyipar 50 éves evolúciója: mi következik ezután?” Az iparág legfontosabb alakjai, illetve globális szinten is meghatározó véleményvezérek és vezetők, mint például Herman Van Rompuy, az Európai Tanács volt elnöke (2009-2014) szólnak majd az EPCA tagvállalatainak képviselőiből álló közönséghez.

EPCA

Európai Ifjúsági Vita Verseny

A jövőre is gondolva az EPCA összefogott a Plastics Europe-pal, hogy életre hívja az Európai Ifjúsági Vita Versenyt, amely lehetőséget adott több mint 500 hallgatónak Európa-szerte, hogy megbeszélje és megvitassa a globális műanyag- és vegyipar jövőjét az előzetesen feltett kérdés –„ Hogyan képzeled el a jövőt – a műanyag- és vegyipar nélkül vagy azzal együtt?” – kapcsán. A kezdeményezés célja, hogy bevonják a fiatal generációt, tanuljanak tőlük és jobban megértsék a törekvéseiket, emellett pedig népszerűsítsék a STEM képzéseket (Science, Technology, Engineering & Mathematics – Tudomány, Technológia, Mérnöki tudományok és Matematika). Mindezt úgy, hogy közben kiemelik a több tudományág együttműködését igénylő megközelítés fontosságát, az ágazat hozzájárulását a fenntartható megoldásokhoz, és nem utolsó sorban a vegyipar által kínált karrierutakat. Az európai döntő és a díjátadó ünnepség Budapesten lesz, az EPCA Éves Találkozójának keretében.


Globális vegyipari találkozó

A jubileumi találkozóra a globális vegyipar mintegy 2800 képviselőjét várják a szervezők –cégvezetők, igazgatósági tagok, globális vezetők és magas rangú vendégek személyében –, így az esemény egyben az ágazat egyik legfontosabb kapcsolatépítési lehetőséget kínáló találkozója is Európában a vegyipari üzleti közösség számára. A budapesti rendezvényt gondolatébresztő üzleti szekciók és egyéb aktivitások is kiegészítik, amelyek során a résztvevők eszmecserét folytathatnak a legújabb üzleti trendekről, az iparág jövőjéről és a közös kihívásokról. 

Az EPCA-ról

A brüsszeli székhelyű EPCA a globális vegyipari üzleti közösség európai hálózata, tagjai között a vegyipari termelő cégek mellett beszállítók, ügyfelek és szolgáltatók egyaránt megtalálhatók. A szervezet 53 országból több mint 700 tagvállalattal bír, melyek eves összesített árbevétele meghaladja a 4400 milliárd eurót, és amelyek több mint 5,6 millió főt foglalkoztatnak. Az EPCA találkozási, információcsere és tanulási lehetőséget is kínál tagjai számára, emellett pedig agytrösztként is segíti munkájukat. 

 

 
Címkék: hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó