Hírek

Madeleine-ügy: Még mindig keresik a 7 éve eltűnt kislányt

A Daily Mirror című brit lap hétfői beszámolója szerint a Scotland Yard detektívjei hamarosan Portugáliába utaznak, és "széleskörű" kutatóásásokba kezdenek az üdülő belterületén és közvetlen körzetében. A brit szakértők emellett olyan érzékelőkkel is végigpásztázzák a környéket, amelyek "belátnak" a földfelszín alá.
 

A Mirror forrásai szerint a brit rendőrök három nagy kutatási körzetet jelöltek ki, és már csak a portugál hatóságok engedélyére várnak.

A lapnak nyilatkozó egyik bennfentes elmondta: a Scotland Yard biztosította a négyéves korában eltűnt skót kislány szüleit, hogy "nem kifejezetten" a gyermek holttestét keresik, csak kizárásos alapon szeretnének minden lehetséges nyomot feltárni.

A kislány édesanyja, Kate McCann azonban kijelentette: arra szeretne választ kapni, hogy gyermeke él-e még, vagy már nem.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek látogatta, Ocean Club nevű üdülőközpontjából tűnt el nyomtalanul 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A gyermek - két kisebb testvérével - a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei a szállodától néhány méterre, az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak. Az anya és az apa bizonyos időközönként felváltva benéztek a szobába, hogy minden rendben van-e, ám amikor Madeleine édesanyja, Kate McCann este tíz óra felé ellenőrizte a gyerekeket, a kislány már nem volt az ágyában.

Miniszterelnöki kérésére nyomoznak

Az ügyet szinte példátlan nemzetközi figyelem kíséri, különösen azóta, hogy a portugál rendőrség 2007 őszén az Angliában élő orvos szülőket, Gerry és Kate McCannt nyilvánította gyanúsítottá. A gyanúsítást egy ével később - érdemi bizonyítékok hiányában - feloldották, a kislánynak azonban azóta sem lelik nyomát. David Cameron brit miniszterelnök a szülők kérésére személyesen rendelte el tavaly nyáron, hogy a Scotland Yard kezdje újra a nyomozást a portugál hatóságok által már 2008-ban lezárt ügyben.

Madeleine McCann sorsáról és hollétéről számtalan teória került nyilvánosságra. A visszatérő feltételezések között szerepel, hogy a gyermek pedofil bűnözők rabságába eshetett, de az is gyakran felmerül, hogy egy jómódú, gyermektelen külföldi házaspár "megrendelésére" rabolhatták el.

A kislányt - aki jövő hétfőn tölti be 11. születésnapját - Marokkótól Belgiumon, Svédországon, Kanadán és Dubajon át Ausztráliáig a világ szinte minden pontján "látni" vélték, de eddig sehol nem akadtak a nyomára.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: hír

Kölöknet hozzászólás

aláírás