Hírek

Már várják a nevezéseket az Aranyanyu Díjra!

Hétfőtől már lehet nevezni a legjobb orvosnőket, pedagógusokat, egészségügyi szakdolgozókat és szociális területen dolgozó nőket a Richter Aranyanyu Díjra.

A díjat azért alapította hat évvel ezelőtt a Richter Gedeon Nyrt. és Rácz Zsuzsa író, hogy támogassa a nők önbecsülésének és társadalmi megbecsülésének növelését. Aranyanyu Díjjal az elmúlt öt évben eddig 37 segítő szakmában dolgozó nőt tüntettek ki, így általuk olyan területek is figyelmet kaphattak, mint a gyermekpszichiátria, a gyermekvédelem, a kórházpedagógia, a koraszülött-ellátás, a magyarországi romák helyzete vagy éppen a droghelyzet.Tavaly az elismerést alapítók új kategóriát hoztak létre, így először kaphatták meg az elismerést a szociális területen dolgozó nők.

Ebben az évben is négy kategóriában várják az ajánlásokat szeptember 15-ig a kiírás holnapján, ahol egy maximum 1500 karakteres, személyes történetben kell bemutatni a jelölni kívánt szakembert, kiemelve a jelölt elhivatottságát, személyiségét, egyediségét és azt, hogy miért tartja érdemesnek őt jelölője a díjra.

A díjátadót novemberben tartják

A zsűri által kiválasztott döntősökről kisfilm készül, majd a közönség internetes szavazással dönthet a nyertesekről. A zsűriben Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, Rácz Zsuzsa író, Kriston Andrea tréner, Nagy Tímea olimpiai bajnok párbajtőrvívó, valamint Dobó Kata színésznő foglalnak helyet.

 

 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás