Hírek

Tizedikesek indítottak vállalkozást

A Bloom egy olyan magyar cég, amelyet az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tizedikes diákjai alapítottak a közelmúltban, és máris két népszerű termékük van.

Az AKG-be jéró diákok eddigi munkának eredménye egy konnektorra akasztható telefontartó, valamint egy mobiltöltéshez kapcsolódó, különleges üzenetküldő alkalmazás – írja többek között a HVG, mert a hírt számos online hírközlő portálon megjelent.

A pár száz forintért megvásárolható telefontartókat samponos és tusfürdős flakonok újrahasznosításával készítik. A megoldás lényege, hogy amikor a konnektorba tesszük a töltőt, azt először át kell dugni a lyukon, így magára a töltőre lehet akasztani a tartót.

Másik ötletük egy ingyenes alkalmazás: amellyel az appot szintén használó) ismerőseinknek üzenhetünk rajzban, az üzeneteink azonban csak úgy válnak teljessé, ha ismerősünk töltőre teszi mobilját. Ezeket az üzeneteket tíz képkockában rajzolhatjuk meg, a címzett pedig 10 százalékos töltési szintenként látja majd fejlődni/változni a rajzokat.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás