Hírek

Több mint harmincezer német tanárt bocsátottak el

Harmincezer család ült le az asztalhoz számolni. Mi az, amit a ezek után megengedhetnek maguknak, s mi az, amit nem?

2007-ben alapította a híresGeorg von Holtzbrinck kiadó a korrepetitor-tanárokat közvetítő "Tutoria" vállalatát Münchenben. A 2015. július végére már több, mint 30.000 magántanárt outsourcing-formában foglalkoztató cég mintegy 50.000 családdal és oktatási intézménnyel állt kapcsolatban Németország, Ausztria és Svájc területén. A tanári pályázatokat tudós bizottság rangsorolta a diploma, doktori, több nyelvvizsga-bizonyítvány, professzori ajánlólevelek, erkölcsi bizonyítvány, minőségbiztosítási kritériumok, az etikai kódex és az intézményi és a magánügyfelek részéről történő rendszeres értékelés alapján. Törekedtek a színvonalra, amihez mindig tartották magukat. Rangos egyetemeknek is közvetítettek előadókat, referenseket, szemináriumvezetőket és szakdolgozati konzulenseket.

Három nappal ezelőtt érkezett a személytelen közlemény körlevél formájában:

"Kedves Tanáraink, ezennel értesítjük Önöket, hogy cégünket megvette a Studienkreis. Amennyiben pályázni kívánnak az esetleges tanári állásokra, kérjük, töltsék ki az alábbi linken (...) található adatlapot. A tvoábbiakban sok sikert kívánunk Önöknek."

30.000 család ült le az asztalhoz számolni. Mi az, amit a család ezek után megengedhet magának, mi az, amit nem? Hiszen felmondási idő és végkielégítés  nincsen, munkanélküli segélyre pedig a foglalkoztatás formája miatt nem számíthatnak a tanárok...

Az állami iskolákban továbbá már összeált a következő tanévre a tanári kar.

Bizony a "hogyan tovább" nagyon nagy úr!

Forrás

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás