Hírek

Egy kattintással újjászülethetnek az iskolaújságok!

Az iskolaújság fontos része az oktatási intézmények működésének, ennek ellenére az elmúlt évek tendenciája, hogy az iskolák egyre ritkábban jelentetnek meg saját újságot.  De majd most!

Mostantól az Új Nemzedék Plusz TÁMOP 3.3.12 projekt legújabb fejlesztése, a Diáklaptár segíti az ifjú szerkesztők munkáját egy könnyen kezelhető online felülettel.

A Diáklaptár egységes felülete azonban nem jelenti, hogy az iskolák újságai egyformák is lesznek; az online lapok teljesen testreszabhatóak – beállíthatók a színek, betűk, hátterek, dizájnelemek, saját skinek készíthetők, és számtalan sablon közül lehet válogatni. A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesületének szakmai együttműködésével létrehozott Diáklaptár egységes rendszerbe fogja az ország valamennyi, a laptárba feltöltött iskola saját újságát, így a diákok nemcsak saját, de bármely másik iskola híreit nyomon követhetik, ezzel is elősegítve, hogy megismerjék egymás iskolai kultúráját, és folyamatosan tanuljanak is egymástól.

Fontos!

Egy iskolából csak egy diáklap regisztrálhat. A regisztrációt (néhány alapadat és a kapcsolattartáshoz szükséges infók megadása) követően adminisztrátorok ellenőrzik, hogy minden rendben van-e a jelentkezéssel, majd írásban visszajeleznek.

A Diáklaptár bármely iskola számára ingyenesen elérhető a kifejezetten a Z-generációnak szóló ujnemzedek.hu portálon keresztül.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás