Hírek

Weöres Sándor-emlékérmet bocsát ki a Nemzeti Bank

Ötezer forintos címletű ezüst emlékérmet bocsát ki Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából a Magyar Nemzeti Bank június 20-án.

A Weöres Sándor születésének 100. évfordulója nevű emlékérme 925 ezrelék finomságú ezüstből készült, súlya 20 gramm, átmerője 34 milliméter, széle recézett - olvasható a Matolcsy György által jegyzett MNB-közleményben.

Előlapjának szélén, a felső köriratban a MAGYARORSZÁG felirat, az alsóban pedig az 5000 értékjelzés és a FORINT felirat látható. A felső körirat alatt, balra a 2013 verési évszám, jobbra a BP. verdejel, a középmezőben pedig Weöres Sándor nevének betűiből álló kompozíció látható.

Az érem hátlapjának szélén a WEÖRES SÁNDOR alsó körirat, a középmezőben Weöres Sándor öltönyös, mezítlábas alakjának ábrázolása látható, egy négyzet alakú keret alsó vonalára ültetve. A négyzet alakú kerettől balra az 1913, jobbra az 1989 évszámot verték az érmére. A keret alatt, Weöres Sándor ábrázolásától balra az EURÓPA nemzetközi emlékérme-sorozat közös emblémája, az úgynevezett Euro-Star jel, jobbra Tóth Zoltán tervezőművész mesterjegye látható.

Az emlékéremből 5000 darab készíthető, különleges, úgynevezett proof-technológiával.

Forrás: MTI

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás