Iskola

3 tanács az iskolakezdéshez egy 3. osztályos gyerek anyukájától

Amennyire várjuk az iskolakezdést – jó, tudom, 10-ből 9 szupermami nem várja :D (de én akkor is!) -, annyira őrjítő procedúra tud lenni beszerezni mindent a tanév első napjára. Bár ez még csak a harmadik évünk, amikor már iskolára készülődünk, hiszen elsőszülöttünk harmadik osztályba megy, azért három tuti tanácsom már van, amit örömmel osztok meg hasonló helyzetben lévő anyatársaimmal.
Zubor Rozi ’IgenAnya’ írása.

1.) Még otthon olvasd át a listát!

Azt hiszed, hogy nem foghat ki rajtad pár zsírkréta, színes ceruza, a műszaki rajzlap, az egy csomag színes papír és a 2B-s ceruza? De hát a gyerek már harmadik osztályba megy és egyébként is A-s. Haha, most már én is jót nevetek ezen, de amikor ott állsz 6 különböző színes papír csomag előtt, az egyik A5-ös, a másik A4-es, a harmadiknak a hátoldala fehér, a negyediknek más színű, az ötödiknek mindkét oldala ugyanolyan színű, de neked a listába csak annyi van, hogy „egy csomag színes papír”, akkor azért ott nézel majd nagyokat a boltban, és teheted fel hangosan magadban a kérdést, hogy: de mégis melyik!? Szóval, ha megfogadsz tőlem egy tanácsot, mielőtt elindultok a boltba, csüccs le, és olvassátok át azt a tanszerlistát, hogy ha valami nem érthető, akkor meg tudd kérdezni a szülői csoportban, vagy az osztály mindentudó anyukájától (minden osztályban van ilyen, nálunk is: hála érted, Adri!!), így nagyobb eséllyel nem kerülsz agyvérzés közeli állapotba, mire a kasszához érsz.

2.) Ne az ár alapján dönts!

Tévedés azt hinni, hogy a legdrágább a legjobb. Mint ahogy eléggé nagy hiba a színes ceruzákon spórolni, azt gondolva, hogy minden ceruza egyforma. Nem az. Jártam már úgy, hogy nagyon drága írószer repült pár nap után a kukába, és került szintén nagyon olcsó írószer is túlságosan hamar a kukába, aztán vehettem újat belőle – akkor már természetesen más márkát. Szerintem érdemes utánaolvasni, hogy melyik tényleg minőségi, megbízható márka. Ma már ráadásul van lehetőség előre megnézni a neten, hogy melyik márkánál mi mennyibe kerül. Az idén 40 éves, iskolaszereket készítő magyar márkának, a Nebulonak például a piacon fellelhető többi márkához képest igazán kedvező áron kaphatóak az írószerei, amik nem mellesleg kifejezetten jó minőségűek. Minden termékük non-toxic, azaz az egészségre káros anyagot nem tartalmaznak – a ragasztóik sem! Továbbá, ruhából, bútorról, bőrről meleg vízzel könnyedén ki-, illetve lemoshatóak  – a tempera, a vízfesték, a különböző tollak, sőt, még a ragasztók is. Valamint a legtöbb ceruza, zsírkréta ergonomikus, háromszög formájú, így könnyebb a gyerekeknek fogniuk. Részünkről tehát 5/5 pont a Nebulonak!

Az alábbi videónkban megnézheted, hogy szerzőnk, Zubor Rozi - IgenAnya hogyan választja ki fiával a következő tanévre az iskolaszereket és miért győzték meg ezúttal a Nebulo írószerei őket is:

3.) Ne hagyd az iskolaszerek beszerzését az utolsó pillanatra!

Ha ezt a tippemet augusztus második felében olvasod, máris elbuktad a dolgot. De nyugi, én is minden évben elbukom. :D Ezért is van benne a három tanácsomban, mert tudom, hogy mennyire idegörlő, amikor a gyerek már visszaszámolja a napokat az iskolakezdésig, és ezek a napok már nem is kétszámjegyűek, és még közel nincs meg minden. Anyagilag is kevésbé megterhelő, ha felosztod, hogy több hónapban vásárolj. Több részletben nem tűnik olyan soknak, mintha egyszerre veszel meg mindent. Jövő évtől ez lesz az első számú „back to school” szabályunk, akkor már ugyanis két gyerkőccel fogunk iskolát kezdeni, azaz hatványozottan lesz igaz ránk minden.

Kíváncsi vagy, hogy Jármay Kata, a Kölöknet és a Babanet üzemeltetési és üzletfejlesztési managere és lánya, hogyan választják ki a legjobb Nebulo iskolaszereket a következő tanévre? Nézd meg videónkban!

Nálatok mikor esedékes az iskolaszerek beszerzése? És te milyen tuti iskolakezdési tippek osztanál meg más anyukákkal segítség gyanánt?

A cikk támogatója a Nebulo.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás