Iskola

A karriertervezés áll a januári Educatio-kiállítás középpontjában

A felsőoktatás mellett a karriertervezés kerül középpontba a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amelyet január 12-14. között rendeznek meg a Hungexpón, online lehetőségekkel kiegészítve - közölte az esemény egyik szervezője, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) hétfőn az MTI-vel.


A Kulturális és Innovációs Minisztérium, az Oktatási Hivatal és a HÖOK rendezvénye, az Educatio felsőoktatási szakkiállítás lehetőséget nyújt a középiskolás diákoknak és a továbbtanulni vágyóknak arra, hogy személyesen gyűjtsenek információt a felsőoktatási intézmények hallgatóitól, oktatóitól a felvételiről, az egyes szakokról, a kollégiumi elhelyezésről, illetve az intézményi szolgáltatásokról - áll a közleményben.

A január 12-14. között 23. alkalommal megrendezendő szakkiállításon ezúttal a karriertervezés is kiemelt szerepet kap. Az érdeklődők abba is betekintést nyerhetnek, hogy a kiválasztott felsőoktatási intézmény milyen lehetőségeket, alapokat kínál a későbbi, munkaerőpiaci sikerekhez - emelték ki.

Ahogy a közleményben olvasható, a karriertervezést elősegítendő a rendezvényen számos piaci szereplő és munkáltató is jelen lesz, a magyarországi és külföldi felsőoktatási intézmények, valamint szakképző iskolák mellett.

Azok a fiatalok, akik még nem tudják, milyen területen szeretnének továbbtanulni, pályaorientációs tanácsadáson vehetnek részt a kiállításon - tették hozzá.

A Hungexpo Budapesti Vásárközpont "A" csarnokában, illetve online megrendezett kiállítás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás