Iskola

A Tanítanék mozgalom is támogatja a köznevelési törvény módosításának megsemmisítését

A Tanítanék mozgalom is támogatja az LMP alkotmánybírósági beadványát, amellyel az ellenzéki párt megpróbálja megsemmisíttetni a köznevelési törvény közelmúltban elfogadott, a beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel (BTM) küzdő gyermekeket érintő módosítását.

Törley Katalin, a szervezet képviselője egy hétfői, budapesti sajtótájékoztatón jelentette be, hogy korábbi nyílt levük és demonstrációjuk után most minden parlamenti képviselőnek levelet és videóüzenetet küldtek. Szavai szerint  a köznyelvben "Taigetosz-törvényként" elhíresült jogszabállyal az utolsó esélyt is elvehetik a speciális fejlődésű gyermekektől, akik emiatt egy kudarcspirálba kerülhetnek és könnyen kieshetnek az oktatási rendszerből.
    

Szél Bernadett, az LMP frakcióvezetője arra hívta fel a figyelmet, hogy néhány független képviselő már aláírta alkotmánybírósági beadványukat, és azt valószínűleg az MSZP és a Jobbik is támogatni fogja. Így már hétfő délutánra összegyűlhet a szükséges létszámú aláírás és azt kedden be is nyújthatják - közölte.

 

MTI 2017. június 12., hétfő 15:15

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás