Iskola

A Várba vonulnak a Magyar Anyák a gyerekekkel szemben bevetett erőszakos rendőri fellépés miatt

Anyák napjára, vasárnap délután öt órától szerveznek békés demonstrációt a Magyar Anyák a szerdai tüntetésen a gyerek elleni erőszakos rendőri fellépés miatt. A szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy viseljenek fehéret, hozzanak egy szál fehér virágot, a csuklójukra viszont a szerdai események miatt kössenek piros szalagot.

A tüntetés Facebook-eseményének leírásában a következőt írják:

"Mélységesen felháborít minket, hogy a gyerekeinket gumibottal, könnygázzal és fogva tartással bünteti a hatalom, azért, mert kiállnak az oktatási rendszer szétverése, kivéreztetése ellen. Nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy bántják a gyerekeinket, ezért anyák napja alkalmából, május 7-én, vasárnap a Magyar Anyák és a Tanítanék közös szervezésében várunk minden anyát, nőt és lányt, hogy együtt kifejezzük elégedetlenségünket a fennálló rezsimmel szemben.
Célunk, hogy kihangosítsuk azoknak a nőknek a hangját, akik nem kiabálhatnak, akiket elnémítanak, akik nem mernek megszólalni és kiállni önmagukért, a gyerekeikért, a jövő generációkért!

Ezzel a szimbolikus demonstrációval, fehéret viselve folytatjuk az oktatásért már több mint egy éve zajló megmozdulásokat és egyben arra is rávilágítunk, hogy ebben az országban nemcsak az oktatási rendszer, de gyakorlatilag minden, aminek köze van a nők és a gyerekek jóllétéhez (egészségügy, nő- és gyermekvédelem, szociális szféra, környezetvédelem) romokban van - nem jó ebben az országban nőnek lenni, nem jó itt gyermeket nevelni és nem jó itt felnőni sem!
A támogató férfiakat arra kérjük, hogy a háttérből figyeljék az eseményeket és csak akkor avatkozzanak be, ha erre megkérjük őket.
FOLYTATJUK!!!"

A kezdőfotó csak illusztráció, forrás: GettyImages

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás