Iskola

Az érettségi előtti héten ingyenesen segítenek a matektanulásban

Díjnyertes e-learning oldal ad stratégiát a felkészüléshez

Kevesebb, mint egy hét múlva veszi kezdetét a 2021-es érettségi szezon, elsők között kerül sorra a legrettegettebb matematika. A matematika érettségire készülő diákoknak az érettségi előtti hétre ingyenesen vehető igénybe Magyarország egyik legnépszerűbb e-learning oldala, a mateking.hu. Az e-learning oldal rendhagyó hozzáférést ad a teljes középiskolai matek tananyaghoz ezzel is segítve a sikeres felkészülést

A matematika valamennyi érettségiző számára kötelező tárgy, és a Mateking.hu felmérése szerint a végzős diákok ettől tartanak a legjobban. Idén május 4-én kedden kerül sor a vizsgákra, így már csak kevesebb mint egy hét áll rendelkezésre a felkészüléshez.Magyarország egyik legnépszerűbb e-learning oldala, a mateking.hu már a tavalyi érettségi szezon óta működtet egy ingyenes érettségi felkészítő felületet, a mostani felkészülési időszak végén azonban extra segítségként díjmentes hozzáférést adnak a teljes középiskolai matek tananyaghoz is az érettségit megelőző héten.

„Tudjuk, hogy az online oktatás miatt idén még nehezebb dolguk van a diákoknak a matematika érettségire való felkészülésben, ezért szeretnénk az eddigieken felül még ezzel is támogatni őket.. Az egy hétre ingyenessé tett tananyag azoknak lehet hatalmas segítség, akik nagyon rövid idő alatt célirányosan a saját tempójukban szeretnének átvenni egy-egy komplett témakört. Arra ugyanis már kevés az idő, hogy szépen komótosan oktatóvideókat nézegessenek a diákok: a mateking.hu abban lehet életmentő segítség, hogy minden sallang nélkül lényegre törően, mégis rendkívül érthetően magyaráz” – mondta Mosóczi András egyetemi óraadó, a mateking.hu alapítója.

Mi várható az idei feladatlapokon?
A matematikatanítás elismert alakja hozzátette: a feladatsor nehézsége várhatóan nem különbözik majd az elmúlt években megszokott szinttől. Ugyanakkor megfigyelhető egy trend, mely szerint a több pontot érő, hosszabb feladatokat egyre inkább szétbontják kisebb részfeladatokra. Ez egyfelől jó az érettségizőknek, hisz így könnyebb részpontokat elérni, másfelől lelkileg némileg fárasztó, amikor már a tizedik feladat negyedik részfeladatát kell megoldani. A fiataloknak azt javasolja, a korábbi évek érettségi feladatainak a megoldásával készülhetnek a leghatékonyabban, mert a típusfeladatokat kell jól begyakorolni. Erre változatlanul van lehetőség a szintén ingyenesen elérhető érettségi felkészítő platformon a következő linken: https://www.mateking.hu/matek-erettsegi.

„Azért tettük most rendkívüli módon a mateking.hu weboldal teljes középiskolai tartalmát egy hétre ingyenessé, hogy ezzel megadjuk a végső lökést a matek érettségire készülőknek. Az érettségire gyakorláshoz továbbra is ezt a felületet javaslom leginkább: https://www.mateking.hu/matek-erettsegi

A most ingyenessé tett anyagot akkor érdemes használni a diákoknak, ha egy komplett témakört szeretnének nagyon hatékonyan és gyorsan átvenni.” – tanácsolta Mosóczi András.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás