Iskola

Diákokat és önkénteseket vár a Menetszél Egyesület a távoktatási programjába

A Menetszél Egyesület 2018 óta segíti a hátrányos helyzetű diákokat ingyenesen hozzáférhető korrepetálásokkal – személyesen és távoktatásban egyaránt. A koronavírus felülírta a közoktatás menetrendjét, ezért az Egyesület támogatást ad a Netkorrep elnevezésű programjával, hogy a tanulni és a tanítani vágyók egymásra találjanak. A 16-70 év közötti önkénteseknek vállalniuk kell, hogy legalább 1 diákot hetente 90 percben tanítanak a digitális eszközök magabiztos használatával, míg a tanulók csakis motivált, 2-12. osztályos iskolások lehetnek. Az Egyesület azokat várja, akik a segítségnyújtásukat a tanév, illetve a meghosszabbított tanév végéig vállalják.

A frissen belépő önkéntes tanárok kiválasztásánál a diploma előny, de nem feltétel. Elvárás ugyanakkor, hogy alkalmasak legyenek tanítani az angol nyelv és/vagy a matematika tantárgyakat legalább alapfokon. Valamennyi új belépő önkéntes egy gyorsképzésben vesz részt, hogy elsajátítsák a távoktatás módszertani és technológiai alapjait. A Menetszél Egyesület digitális oktatásban jártas szakemberei folyamatosan felügyelik és támogatják az önkéntes tanárok munkáját. Jelentkezni online, 2020. április 1-ig lehet ezen a linken.

A tanulni vágyó, a digitális oktatásra nyitott iskolások a szülők és a pedagógusok segítéségével csatlakozhatnak a Netkorrep programba az iskola megjelölésével. Jelentkezni online, 2020. március 29-ig lehet erre a linkre kattintva. A Menetszél Egyesület várja az önkéntes tanárok és a diákok jelentkezését Magyarországról és a határon túlról egyaránt.

A Menetszél Egyesület alapítói és segítői a tudás általi felemelkedésben hisznek, hiánypótló munkájukat valamennyiük térítésmentesen végzi. Fennállásuk két évében mintegy 200 önkéntes tanáruk közel 300 gyermeknek segített abban, hogy a tudás és a társadalmi szolidaritás értékét is felismerjék a tantárgyak megértésén túl.

 

Az Menetszél Egyesület gazdasági alapját a mikroadományokból befolyt összegek jelentik.

 

További információk:

www.menetszelegyesulet.hu
https://menetszelegyesulet.hu/termek/tamogatas/
https://www.facebook.com/menetszelegyesulet/

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: iskola hírek

Kölöknet hozzászólás

aláírás