Iskola

Digitális élménytáborok iskolásoknak

Általános és középiskolás tanulók szerezhetnek rengeteg új ismeretet és élményt az EDU&FUN Digitális Élményközpont táboraiban, ahol sok egyéb mellett  kipróbálhatják a 3D tervezést, nyomtatást, a mikrovezérlők programozását, robotok irányítását vagy akár greenboxos kisfilmek készítését. (Kezdőfotó: GettyImages).

1-2. osztályos gyerekeknek: Legyél te is rendező! tábor

A legfiatalabb iskolásoknak szól a Legyél te is rendező! tábor, ahol az 1-2. évfolyamosok az animáció-készítés alapjaival ismerkedhetnek. Lesznek LEGO-hősök, 3D nyomtatott karakterek, greenbox és mikroelektronika - mindez egy helyen, egy kreatív digitális táborban.

Alsó tagozatos gyerekeknek: Robopolisz tábor

Az alsósosokat – két csoportban – várja a Robopolisz tábor, ahol a diákok együtt keresnek megoldásokat az energiatakarékossági problémákra, megismerkednek a zöld energiákkal, majd izgalmas padlórobotok segítségével megalkotják az ideális zöld várost, a Robopoliszt.

3-5. osztályos gyerekeknek: Micro:ökológia tábor

A micro:ökológia tábor 3-5. évfolyamosoknak szól, ahol mikrovezérlőket programoznak, amelyek segítségével nem csak izgalmas, de környezetbarát kütyüket, működő szerkezeteket alkotnak majd a jövő fenntarthatóságáért.

A Maker’s Red Box két, nemzetközi szinten is elismert oktatási csomagjával is megismerkedhetnek a fiatalok a táborsorozat keretében. Ezekben a táborokban a technikai készségek mellett a gyerekek kommunikációja, problémamegoldási készsége és kreativitása is fejlődik.

5-8. osztályos gyerekeknek: Jövő városa - tábor

5-8. évfolyamosoknak szól majd a Jövő városa, ahol a diákok együtt tervezhetnek egy élhető világot. Megismerkednek a mikrovezérlőkkel, 3D nyomtatókkal, lézervágóval. A résztvevők a mai városok problémáiból kiindulva igyekeznek a jövő kihívásaira megoldást találni. A tananyag segítségével várostervezési és -fejlesztési folyamatokban vesznek részt, ahol mindenkinek megvan a saját feladata, felelősségi területe. Viszont egy város megalkotása csakis közösen sikerülhet, így a területeknek össze kell dolgozniuk az ideális város megalkotása érdekében.


Fotó: EDU&FUN Digitális Élményközpont

7-12. osztályos diákoknak: Klímaexpedíció a Föld körül - tábor

A Global Warning tábor egy „klímaexpedíció a Föld körül”, ahol 7-12. évfolyamosok ismerhetik meg a globális felmelegedés okait, és találhatnak rájuk megoldást a modern technológia segítségével. Egy kutatóhajó legénységeként indulnak világ körüli expedícióra, hogy feltalálók, vállalkozók, művészek vagy döntéshozók bőrébe bújva ismerjék meg a globális felmelegedés okait és azok összefüggéseit. A magával ragadó utazás során a gyermekek kutatnak, mérnek, terveznek, építenek, és közben számos jól működő megoldással, illetve alkalmazkodási stratégiával találkoznak.

A részletekről a https://www.edufunbudapest.hu oldalon kaphatunk bővebb információt.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás