Iskola

Felzaklatta a házi feladattal a meggyilkolt 17 éves lány magyartanára az osztályt

Az áldozat egyik barátnője sírt a feladat miatt. Édesanyja tette közzé, mit kellett elemezniük.

Felzaklatta a házi feladattal a meggyilkolt 17 éves lány magyartanára az osztályt

Az egész országot sokkolta a hétvégi borsodnádasdi gyilkosság.

A gyilkosság áldozata egy 17 éves lány volt.

Az iskolájában a magyarórán a tanár otthoni elemzésre diktált le szavakat.

Az osztályba járó tinik egyikének édesanyja felháborodottan tette közzé egy nyílt posztban a házi feladatot, és az azzal kapcsolatos gondolatait a Facebookon.

A SZAVAK EREJE!

"Édesanya vagyok. Egy kislány édesanyja, aki testközelből élte meg a tragédiát. Elvesztette barátnőjét, osztálytársát, egy fiatal kortársát.

Hétfő óta küzdünk az esemény feldolgozásával, nehéz napok állnak mögöttünk... Hiszen egy erőszakos cselekedet kit ne viselne meg? Felnőttet, férfit, nőt, ismerőst és ismeretlent egyaránt... Akkor egy 17 éves kamaszt?

Rémálmok, képek miértek sokasága, amiknek megfejtésében hétfőn egy pszichológus is segítette a gyerekeket. Álmatlan átbeszélgetett éjszakák.

És ma... Itt egy házi feladat magyar nyelvtanból: szavak sorba diktálva otthoni elemzésre. És ismételt sírás... Hiszen sok ez egy kamasznak. Úgy érzem, ellenem dolgoznak. A tragédia óta 3 nap telt el.

Egy tapasztalt pedagógus, aki 3 éven keresztül tanítja a gyermekemet, nem okozhat ilyen fájdalmat Neki... sem 15 társának. Véletlen? A magyar nyelv olyan sokszínű.... Miért nem más jutott eszébe a Tanár Úrnak? És van-e joga a gyermekeket ilyen helyzetbe hozni?

Azt hiszem, szülőtársaimmal ezt nem hagyhatjuk annyiban... Ezekre a kérdésekre kérni fogjuk a választ, és az illető pedagógus felelősségre vonását."

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu/Facebook 

 
Címkék: iskola

Kölöknet hozzászólás

aláírás