Iskola

Hídfoglalással egybekötött tüntetésre készülnek a tanárok és a diákok

„Érted megyünk! – Demokrácia Napi Tüntetés címmel” készül tüntetésre a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ), a Civil Bázis és az Egységes Diákfront.

A szervezetek közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy szeptember 1-jén rendkívüli osztálytalálkozót tartanak a Kossuth téren, amit az őszi tüntetéssorozatuk nyitóeseményének tekintenek. A legnagyobb tüntetést, amelyet hídfoglalással is egybekötnek, szeptember 15-én tartják.

Tarnai Katalin a PDSZ nevében elmondta, hogy a szeptember 1-jei tüntetés csak felkészítő demonstráció lesz, mindennap akcióznak az oktatás ügyéért.

Az Egységes Diákfront tájékoztatása szerint már az egész országban jelen van szervezetük. Bejelentették, hogy több városban is találkozókat és fórumokat tartanak. Az első találkozó Szegeden lesz, amit további fórumok követnek a vidéki nagyvárosokban.

Szeptember 15-én egy nagyon nagy tüntetésre készülünk. Mindenkiért kiállunk. A Margit híd, budai hídfőtől indulva a Kossuth térre megyünk, ez az Országos Közös Akarat kezdeményezése, amelynek célja, hogy a civilek minél több problémáját és az oktatás ügyét is becsatornázzuk, és kiálljunk egymásért – mondta a Perlaki Borsos Noel.

A szeptember 15-i demonstrációról a Facebook-on így írnak:

Érted megyünk!
Érted, akinek végleg el kellett köszönnöd kedvenc tanárodtól,
Érted, akinek a tanítás mellett 3 munkahelyen kell dolgozni ahhoz, hogy meg tudj élni,
Érted, akinek végig kell nézni, hogy a gyereked elhagyja ezt az országot,
Érted, akinek nincs esélye hozzáférni alapfokú oktatáshoz,
Érted, akinek az unokájának nem lett végül jobb, mint neked volt régen.
Érted?

Gyülekező 16:30-tól az Elvis Presley téren, a Margit híd budai hídfőjénél.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás