Iskola

Kezdvezményesen látogathatják a pedagógusok a Madame Tussauds viaszmúzeumot január végén!

Kedvezményes áron vásárolhatnak jegyet a pedagógusok a tavaly megnyílt Madame Tussauds tárlatára. Az akció január 26-ig tart.

A budapesti élményközpont az év kezdetével a pedagógus látogatóinak szeretne kedvezni extra ajánlatával, amit szándékosan a félévi bizonyítványosztás idejére időzített, hogy a tanárok friss élményekkel feltöltődve vághassanak neki a következő félévnek.

Az akció 2024. január 21-26. között elérhető – ebben az időszakban minden érvényes pedagógus igazolvánnyal rendelkező látogató kedvezményesen, azaz 4 990 forintos jegyáron látogathatja a Madame Tussauds látványos tárlatát. Előzetes időpontfoglalás nem szükséges, a kedvezményes jegyeket a helyszínen lehet megváltani.

Czunyi Tímea a Madame Tussauds marketing és sales vezetője kérdésünkre elmondta, hogy a pedagógusoknak szóló akció bevezetését már régóta tervezték, hogy a rendkívüli élmények a tanárok számára is elérhetővé váljanak. A viaszmúzeum munkatársainak nem titkolt szándéka emellett, hogy a pedagógusok figyelmét a viaszmúzeumban rejlő élménypedagógiai lehetőségekre irányítsák. – A Madame Tussauds Budapest igazi kulturális kalandot, páratlan látványvilágot és feledhetetlen szórakozást kínál - mondja Czunyi Tímea. – A diákok igazi élménytúrán vehetnek részt, körülbelül másfél óra alatt bejárhatják a különleges gonddal készült tereket és érdekességeket tudhatnak meg nemcsak sztárokról, de Magyarország történelmének meghatározó alakjairól, művészeiről, sportolóiól is. Így teljesülhet minden tanár és diák vágya: az élményalapú tanulás – mondja.

A múzeum munkatársai hozzá tették: 

a tanári jegy 4990 forintos áron az év többi napján is elérhető, abban az esetben, ha a tanár iskolás csoporttal érkezik, illetve minden 10. diák után egy kísérő tanár ingyen látogathatja a kiállítást.

51 élethű figurával fotózkodhatunk a világhírű tárlaton

A budapesti kiállítás az egyetlen Madame Tussauds-panoptikum Közép-Európában, amely a világ 24. Madame Tussauds-produkciója. Az 51 élethű viaszfigura közül 17 magyar vonatkozású. A kiállítás több rejtett izgalmat és érdekességet is tartogat, egyik ilyen Sissi tetoválása. Erzsébet királynénak ugyanis volt egy horgony mintázatú tetoválása, amellyel a tenger és az utazás iránti szeretetét fejezte ki. Ez a kis minta látható a budapesti figurán, amit érdemes közelebbről is szemügyre venni. Egy másik ilyen érdekesség Columbo, azaz Peter Falk viaszmása. A világ egyetlen Madame Tussauds produkciójában sem jelenik meg a nyomozó kutyája, az állatfigura kifejezetten a budapesti attrakció számára készült el, méghozzá nem kevesebb, mint 5149 darab legóból. 

Egy kis ízelítő a tárlat viaszmásaiból: többek között Harry Houdini, Hosszú Katinka, Karády Katalin, Kossuth Lajos, Liszt Ferenc, Lugosi Béla, Mátyás király, Munkácsy Mihály, Neumann János, Palvin Barbara, Papp László, Petőfi Sándor, Puskás Ferenc, Sissi, Szent István király, Széchenyi István és Zámbó Jimmy, valamint Ferenc pápa, a néhai II. Erzsébet királynő, Beyoncé, Sandra Bullock, George Clooney, Tom Cruise, Penélope Cruz, Hszi Csin-Ping, Leonardo DiCaprio, Robert Downey Jr., Lady Gaga, Mihail Gorbacsov, Ronald Reagan, Steven Spielberg és Donald Trump viaszszobra látható. Kizárólag Budapesten találkozhat a nagyközönség Bud Spencer, Chuck Norris és Peter Falk élethű szobraival találkozhatunk.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás