Iskola

Kölöknet Klub: Mi bántja a gyerek lelkét az iskolában?

MEGHÍVÓ: Nemcsak szülőknek! 

A Kölöknet Klub keretében arra keressük a választ, hogy mi bántja annak a gyereknek a lelkét, aki reggelente hasfájással, fejfájással indul iskolába. Aki már hétvégén azért lobbizik, hogy hétfőn ne kelljen iskolába mennie. Aki alig várja, hogy érte jöjjön a szülő délután. Aki nem szeret tanulni. Aki arról mesél, hogy nem játszanak vele az osztálytársai. Akit bántanak. Aki bánt másokat.

 

 

Kölöknet Klub: Mi bántja a gyerek lelkét az iskolában?

Mik azok a tényezők, melyek közre játszhatnak abban, ha egy gyerek nem érzi jól magát az iskolában? Mik lehetnek szorongásának hátterében? Mi lehet viselkedési problémájának hátterében? Hogyan tudunk neki szülőként segíteni? Hogyan tudunk erről az osztályfőnökével, tanáraival beszélni? Mi a szerepe mindebben az osztálytársaknak?

Ezekről és hasonló kérdésekről beszélget Lannert Judit oktatáskutató, a Tanulópénz blog szerzője  Peer Krisztinával.

Peer KrisztinaPeer Krisztina klinikai gyermek szakpszichológus és szociálpedagógus. A pszichológusi praxisa mellett tréningeket, képzéseket tart elsősorban pedagógusoknak és szociális szakembereknek; tanít felnőttképzésben, és rendszeresen publikál szakmai orgánumokban. Az Osztályfőnökök Országos Szakmai Egyesületének vezetőségi tagja, a Kölöknet és a Babanet pszichológus szakértője.

Évekig dolgozott egy kilencedik kerületi általános iskolában nehezen kezelhető fiatalokkal, családjaikkal és az őket tanító pedagógusokkal.

2015-ben jelent meg a Tea Kiadó gondozásában Mi bántja a gyerek lelkét? – 150 kérdés a gyermekkori pszichés megbetegedésekről c. könyve. 

 

Időpont: 2017. június 15. csütörtök 18:00

Helyszín: 1035 Budapest, Vihar utca 18. 

Jegyek csak korlátozott számban rendelhetőek, maximum 30 főt tudunk fogadni. ​

REGISZTRÁCIÓ: 

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás