Iskola

Szerdán húzzák meg az egyetemi ponthatárokat

Szerdán húzzák meg az egyetemi ponhatárokat és hatalmas siker, nagy öröm, ha valakit felvesznek arra a szakra ahova szeretett volna bejutni.

 

Ugyanakkor sokan nem is sejtik, milyen komoly matematikát fognak majd tanulni egyetemen. Nekik nem árt picit előre készülni és pár dolgot átismételni szeptemberig, ha nem akarják már az elején elveszteni a fonalat. Az egyetemi matematika tárgyak ugyanis még mindig a fő buktató tárgyak közé tartoznak a gazdasági a műszaki és a természettudományi szakokon is. Nem könnyű lépést tartani az egyetemi tempóval és az itt-ott felbukkanó középiskolai hiányosságok bizony komoly gondot tudnak okozni. Nekik is segítség lehet egy nyári ingyenes videósorozat, ahol lépésről-lépésre, ráadásul humoros lényegretörő magyarázatokon keresztül ismételhetik át a középiskolás matekot.

Ez az ingyenes videósorozat hasznos lehet azoknak is, akik a nyáron pótvizsgára készülnek és elveszettnek érzik magukat.

Mindez a mateking.hu weboldal Facebook oldalán található. A mateking.hu jelenleg 90 ezer felhasználóval rendelkezik. Legjobban azt szeretik benne, hogy érthető és szerethető módon tanítjuk a nagy mumust, a matematikát. Mindenki azt mondja, nem értem miért kellett ezt mátshol ilyen bonyolultan elmagyarázni amikor lehet ilyen egyszerűen is.

A mateking életet visz a matematikába, színeket, vicceket, ábrákat és egy olyan érzést alakít ki a diákokban, hogy ezt meg lehet érteni. A magyarázatok lépésről lépésre vezetik a tanulót, rövidek, frappánsak, humorosak és különös finomsággal vigyázunk rá, hogy mindig a legvilágosabb utat mutassuk a megértés felé.

Idén nyáron egy új és nagyon hasznos programot indítottunk matekingNYÁR címmel. A matekingNYÁR lényege, hogy ingyenes videókon keresztül hétről hétre, lépésről lépésre átvesszük a középiskolai matematika anyagot. Ez hasznos segítség azoknak akik pótvizsgára készülnek és azoknak is akik most mennek majd egyetemre és nem szeretnének már az első héten lemaradni az egyetemi matek előadásokon a középiskolai hiányosságok miatt. Most ők teljesen ingyenesen fel tudják frissíteni tudásukat a videóinkkal.

Az egyetemi matematika tárgyak még mindig a fő buktató tárgyak közé tartoznak a gazdasági a műszaki és a természettudományi szakokon is. Nem könnyű lépést tartani az egyetemi tempóval ami háromszor-négyszer gyorsabb, mint amit a diákok a középiskolában megszokhattak. Ha ehhez hozzájönnek a középiskolai hiányosságok, akkor a helyzet elég reménytelenné válik. A mateking.hu fő profilja még mindig az egyetemi matematika így elég jó rálátásunk van az elmúlt 5-10 év tapasztalatai alapján, hogy miért okoz gondot az egyetemistáknak a matek és miért buknak olyan sokan. A legtöbb ok a középiskolai  hiányosságokra vezethető vissza. Ezért is tartom jó lehetőségnek az anyag átismétlését, főleg így, hogy a videók teljesen ingyenesek.

A matekingNYÁR ingyenes videóit a mateking.hu Facebook oldalán tesszük közzé,  hétről hétre 3-4 darabot. Szeretnénk mindenkit arra buzdítani, hogy tegyen föl nekünk bátran kérdéseket is, minden videónál az adott témával kapcsolatban várunk olyan feladatokat, amelyekkel nem tudtak elbánni és kifogott rajtuk. A legjobb, legtanulságosabb feladatokat megoldjuk és közzétesszük.

Már két hete tart a matekingNYÁR programunk, de bárki bármikor csatlakozhat hozzá, a korábbi videók mind elérhetőek és az újabbakat pedig folyamatosan hétről hétre töltjük föl.
Ez a tananyag ami így létrejön egy nagyon jó alapot ad a gyakorláshoz, képes rávilágítani arra, hogy mely témakörökben vannak olyan hiányosságok amiket esetleg pótolni kell.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XA szív vége - Teakiadó