Iskola

Varázslapok, trükkök és nevetés – a legjobb felkészülés a sulira napi 15 perc társasjáték

Játékban a család!

Találós kérdés: egy kezemben elfér, színes, építeni, játszani és varázsolni is lehet vele, mi az? Hát persze, hogy a KÁRTYA! Ősidők óta az egyik legkedveltebb dolog, hogy miért? Mert szinte, bárhol, bármikor jót lehet vele játszani, legyen ez akár egy UNO, egy dinós vagy autós kártya vagy épp egy jó kis rabló römi. Mi a közös bennük? Hogy együtt nevetünk, sírunk, megtanulunk számolni, tervezni, átlátni rendszereket és persze stratégiát gyártani anélkül, hogy direkt matekórán ülnénk? A pszicopedagógus szerint napi 15 perc közös családi társasjáték is segíthet a tanulási zavarokon, sőt meg is előzheti azt.

Mire tanít a kártya, a puzzle játék vagy épp a társasjátékok más fajtái?

Együttműködésre,  logikus gondolkodásra, szabálykövetésre és nem mellesleg ok-okozati összefüggésekre, a kisebbeknek segít a számfogalom kialakításában és természetesen az önkifejezésben. Érdemes körbenézni és tudatosan választani a játékok közül,  mert a versengés és az együttműködést ösztönző játékok között igen nagy a különbség. Akár napi 15 perc társasjáték is segíthet a tanulási zavarok leküzdésében  – fogalmaz cikkében Héjja Edit, pszichopedagógus.

A piacon már igen sokféle – kutyás, dinós, olds mobilos, repülős, vonatos és egyéb ismeretterjesztő, – kártya is kapható, így a gyerkőc érdeklődési körének megfelelőt választhatunk. A kártya kiváló varázslóeszköz is, meg ugye tudjuk, hogy milyen ügyesség kell egy- egy kártyatrükk elsajátításához vagy épp a levegő rezzenéstelensége egy kártyavár megépítéséhez.

A cikk további folytatása: felelosszulokiskolaja.hu

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás

XMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó