Iskola

"A szülőknek egy dolguk van: az elképzelhető legnagyobb pozitív elfogultsággal kell a saját gyerekükre tekinteniük. Az lát jól, aki szeret!"

Vekerdy Tamásra emlékezünk

"A gyerekek individuálisak, és erre abszolút nincs felkészülve a mai pedagógia. Holott csakis erre kellene hogy felkészülve legyen! Minden gyerek más, mindegyik mást tud, másban jó - és ezt el kéne ismerni"

Nyolcvannégy éves korában elhunyt Vekerdy Tamás pszichológus, író. 

1935. szeptember 21-én született Budapesten. Egyetemi tanulmányait az ELTE jogi karán végezte 1954–1958, majd a BTK pszichológia szakán 1962–1967 között. 1983-tól az Országos Pedagógiai Intézet főmunkatársa, tudományos tanácsadója, majd szeniora

Tanított a Miskolci Egyetem neveléstudományi tanszékén. Solymáron a magyarországi Waldorf-óvoda és -iskola megszervezésében vett részt, miután nevelési tanácsadókban, gyermekpszichológiai rendelőkben szerzett tapasztalatokat a magyar óvoda- és iskolarendszer nem pozitív hatásairól.1991 óta a nappali Waldorf-tanárképzés szervezője és vezetője.

Vekerdy Tamás élete során számos díjat nyert, többek között Kiváló Munkáért díjjal jutalmazták 1985-ben, Budapestért díjat kapott 2000-ben, 2014-ben pedig Hazám-díjas lett.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás