Iskola

Vekerdy üzenete a Facebookon: egy rajzzal próbálja megmutatni, mi a baj a mai gyerekneveléssel

Egy elgondolkodtató rajz, ami leleplezi, mennyire álszentek a gyerekekkel szembeni elvárások.

Vekerdy Tamás pszichológus egész eddgi munkásságával a gyerekek mellett, és a rossz iskolák ellen van. Számtalanszor beszélt a szeretetteljes, támogató szülői magatartásról is.

Például lapunknak adott interjújában fogalmazott így: "nekünk, szülőknek tudnunk kell, hogy az iskolai értékelés nem tudja megmondani, hogy milyen is a mi gyerekünk. Azt is tudnunk kellene, hogy az iskola a gyerek dolga! Ha azzal kezdem az első osztályt, hogy Zsoltikám, mi a lecke? Mire Zsoltika talán azt mondja, hogy semmi, mire én ráripakodok, hogy szerdán is ezt mondtad, és kiderült, hogy van lecke, Magdika tudta, azonnal hívd fel Magdikát, akkor 8-10-12 év családi poklot készítek elő. Persze segítek, ha a gyerek kér, de az iskola az ő dolga. Ezek a gyerekek a tapasztalat szerint jobb tanulók és könnyebben jobb tanulók, mint az állandóan ellenőrzött, kikérdezett, egész napos iskola után még házi feladattal és tanulással gyötört gyerekek."

Vekerdy üzenete a Facebookon: egy rajzzal próbálja megmutatni, mi a baj a mai gyerekneveléssel

Épp ezt a gondolatot akarta jobban megértetni azzal a karikatúrával, amit nemrég a Facebook-oldalára. Ami első pillantásra viccesnek tűnhet... De csak első pillantásra.

A szövege a következő:

"Drágám, azt szeretném, ha majd asszertív, önálló és erős akaratú felnőtt lennél. De amíg gyerek vagy, légy passzív, befolyásolható és engedelmes."

vekerdy_rajz
vekerdy_rajz

A cikk forrása: szeretlekmagyarorszag.hu

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás