Iskola

14 vicces kifogás: már a kicsik is kreatívan lógnának az iskolából

Megesik, hogy a gyerekek annyira meglepő kifogással állnak elő, hogy elgondolkozol azon, tényleg megérdemelnék a szabad napot... A HuffPost szülő közössége megosztott pár ilyen gyöngyszemet. A brit iskolarendszerben a kicsik négyévesen kezdik az iskolát, tehát viszonylag fiatalon megtanulják képviselni az érdekeiket smiley

Önmagában is elég nehéz mindenkit megetetni, felöltöztetni, és időben elindítani az oviba/iskolába, pláne, ha a gyerekeid azzal töltik ezt az egész időt, hogy kreatív kifogásokat találjanak ki, miért kéne inkább otthon maradniuk.

Az iskola második napján egy barátom gyermeke azt mondta: „Szükségem van egy szabadnapra”

(Egy nagy összeomlás után) „Engeded, hogy itthon maradjak holnap iskola helyett? Annyira sokat sírtam, hogy attól félek nincs több víz a testemben.”

„De mi fog történni, ha kakilnom kell?!” – Jamie, 4 éves

Dylan, a 4 éves fiam a következő indokokkal próbált meg kibújni az ovi alól:

„Fika” van a számban

A cica megkarmolt

A földönkívülieknek nem kell iskolába menniük (A Kölöknet különdíjasa!)

„De anya, okosabb vagyok a tanáromnál, szóval nincsen szükségem iskolára.” – A 7 éves lányom.

„Ma nem tudok iskolába menni, mert túlságosan süt a nap.” – Laura, 5 éves

A 6 éves fiam otthon feküdt betegen, mire a 4 éves fiam is otthon szeretett volna maradni. Azt mondta „Mama, fájnak a lábujjaim, nem tudok ma oviba menni.” Szép próbálkozás.

„Ma nem szeretnék oviba menni, mert úgy érzem, hogy szükséges magamra is fordítanom egy kis időt” – A 4 éves lányom.

A legidősebb (ovis) lányom azzal érvelt, hogy az óvoda elveszi az időt a családi élettől, ez utóbbi pedig egyértelműen fontosabb neki. A bölcsis lányom azt mondta, hogy ő nem tud menni, mert be van zárva.

A 4 éves lányom azt mondta, hogy a csokit osztogatnak a nevelők nekik az oviban. Azt gondolta, hogy ha ezt meghallom, nem fogom többet odaengedni!

A mi lányunk filccel pöttyöket rajzolt az arcára, majd bejelentette, hogy otthon kell maradnia, mivel egyértelműen kanyarója van.

„Ki kell hagynom ma az ovit, hogy felvehessem a küzdelmet a bűnözés és a rosszfiúk ellen” – Brian, 4 éves

Az én 4 évesem azzal állt elő, hogy mivel elfogyott otthon a narancs, ami nélkül nem teljes az uzsija, nem tud oviba menni.

Amikor megpróbáltam felébreszteni a lányomat reggel 8-kor: „De Apa, én egy éjjeli lány vagyok. És az éjjeli lények NAPPAL alszanak!” – 3 éves.

HA VAN A TARSOLYOTOKBAN HASONLÓ, VÁRJUK NAGY ÉRDEKLŐDÉSSEL!

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: iskola, lógás, kifogás

Kölöknet hozzászólás

aláírás