Iskola

Állítsuk meg az iskolai erőszak körforgását! Szakmai beszélgetés és előadás

Olyan pedagógusokat, tanítókat, szülőket várnak az eseményre, akik úgy érzik, hogy kötelességük nem figyelmen kívül hagyni a  testi és/vagy lelki terrort. Hiszen a családokban, az osztály- és baráti közösségekben meg kell találnunk az erkölcsi, etikai és emberi egyensúlyt. Ez nem – illetve nemcsak – az oktatás feladata, hanem mindannyiunké. Mit tehetünk?

Új gyerek, csendes gyerek, kövér gyerek, a szemüveges, a legjobb tanuló, a legszebb…. bárki áldozattá válhat. A szülők és a pedagógusok feladata, hogy észrevegyék, ha baj van. De mi segíthet abban, hogy felismerjük: áldozat, zaklató, vagy egy szemlélő él a családunkban? És meddig terjed a szülő felelőssége? Hol a határ a túlzott engedékenység és a túlzott tekintély felállítása között?

A  kétórás, beszélgetéssel egybekötött előadás során választ kaphatunk számos kérdésre.

meghívó

Az ÉLET KATEDRÁLIS karöltve a Felelős Szülők Iskolájával, meghívja Önt egy rendhagyó előadással egybekötött szakmai beszélgetésre, melynek középpontjában az iskolai erőszak, a kiközösítés és mindezek lélektani hatásai állnak.

2014. október 9-én, csütörtökön, 14 órától Tapolyai Emőke, pszichológus, executive coach előadásán vehetnek részt a meghívottak, melyet szakmai eszmecsere követ.

Helyszín: Bp., V. kerület Falk Miksa u 1. I.em. rendezvényterem

A részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött: info@eletkatedralis.hu

A résztvevők a Harmat Könyvkiadó jóvoltából a szeptember végén megjelent Coloroso, Barbara: Zaklatók, áldozatok, szemlélők: az iskolai erőszak című könyvét vihetik ajándékként magukkal.

„Naponta több ezer gyermek indul félelemtől reszketve iskolába – vagy tetteti betegnek magát, hogy elkerülje támadóit, akik az iskolához vezető úton, az iskolaudvaron, a folyosón vagy a mosdóban leselkednek rá. Esetleg épp a testnevelés óra előtt „lesz rosszul”, mert tudja, milyen kínok várnak rá az öltözőben…Ha meg akarjuk állítani az erőszak körforgását, nem elég pusztán a zaklatót megállítanunk és ártalmatlanná tennünk. Meg kell vizsgálnunk, miért és hogyan válik egy gyermek zaklatóvá, illetve célponttá (netán egy személyben mindkettővé), valamint miként tartja fenn ezt a körforgást az úgynevezett „szemlélők” jelenléte.”     

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás