Iskola

Újra Toplista

Az 50 legkiválóbb iskola

Hogy miért fontos az oktatás, az magyarázatra sem szorul, mégis, valahogy mostohagyerekként szorult a háttérbe az elmúlt évtizedekben ez a terület. Hozzánk, szülőkhöz, általában csak a rossz hírek jutnak el az iskolákkal kapcsolatban is, ez pedig különösen megnehezíti a választást, ha a gyerek most kezdi majd az óvodát vagy általános iskolát, vagy ha középiskolát kell választani, illetve, ha a felsőoktatás felé kacsintgat vagy szakmaválasztáson gondolkodik.

A népszerű Toplista kiadványok sorában most jelent meg az oktatással foglalkozó „Az 50 legkiválóbb iskola” címmel, amely bemutatja a legjobbakat több szempont alapján is. Olvashatunk remek pedagógusokról, kimagasló tanulmányi eredményű iskolákról, speciális intézményekről, alternatív iskolákról, oktatási programokról és a legszebb iskolai épületekről is.

S bár az intézmények nagyon sokfélék, a kiadványban található listák mégis korrekt és pontos adatok alapján, de mégis szórakoztató módon adnak segítséget az olvasóknak. Még arra is gondoltak, hogy a felsorolt intézmények elérhetőségei egybegyűjtve, listaszerűen elérhető legyen a kiadvány végén.

Néhány érdekes címet azért megemlítenénk. Az „Ahol nem az iskolának tanul a gyerek” című írásban a kompetenciamérésről tudhat meg többet minden szülő. Kreatív és innovatív pedagógusokról szól „A 3 legeredetibb iskolaújító” című írás, olyan tanárokról, akiknél a tanulást a diákok egy pillanatig sem érzik kényszernek, eredményeik pedig magukért beszélnek. És hogy tudatosuljon, hogy valamiben mi is kiemelkedőt tudtunk alkotni, érdemes végigolvasni a következő cikket: Amiben jók vagyunk – Zenetanulás.

A Toplista oktatással kapcsolatos kiadványa, „Az 50 legkiválóbb iskola” már megvásárolható az újságárusoknál.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás