Iskola

Egy pedagógus kálváriája: Fél órát bőgtem a McDonald'sban

A korrepetitor intézet fogalma nálunk még szinte nem létezik, a korrepetáláshoz egészen más képzeteink fűződnek, mint például Bajorországban. Vendégszerzőnk viszont éppen ott él, korrepetitor – vele esett meg az alábbi szomorú történet, ami tanulságos lehet a számunkra is.

Hétfő délután kaptam egy új tanítványt latinból. Szokásomhoz híven magammal vittem a laptopomat, amin a teljes latinkönyvük fordítását elkészítettem. (Bajorországban 4 különbözö háromkötetes tankönyvcsaládból választhatnak a gimnáziumok – azaz 12 féle tankönyv van forgalomban.) Mivel eddig ebből a könyvből nem volt tanítványom, ezért megrendeltem 22,60 euróért. Hétvégén, amíg utaztam Stuttgartba, elvittem a vonatra a könyvet, és a 4-4 órás úton oda-vissza kimásoltam a latin szövegeket leckéről-leckére, és elkészítettem a teljes német fordítást is. Mivel nem lettem teljesen készen, ezért vasárnap és hétfő délelőtt is több órán keresztül dolgoztam vele. Nem volt időm és lehetőségem kinyomtatni a fájlt, ami a laptopomon volt.

Rendesen megtartottam a korrepetáló órát, s a végén  beszaladtam egy kis időre a fürdöszobába. Amikor visszamentem, megbeszéltem a szülőkkel a továbbiakat, kikapcsoltam a laptopomat, összepakoltam, majd elbúcsúztam. Kedden a kölyök felhívta a főnökömet, hogy nem érti a magyarázatomat, nem tudott mit kezdeni az órával, ezért szüleivel együtt nem fizetik ki. Részükről kikérik maguknak a viselkedésemet, és soha többé nem óhajtanak látni. A korrepetitor intézet vezetője megdöbbent, hogy eddig ilyesmi nem volt még velem, érthetetlen, és "beszél majd a fejemmel". Tegnap, szerdán délelőtt került sor a beszélgetésre, ami után fél órát bőgtem egy altöttingi McDonald’s egyik sarkában.

A fotó illusztráció

Ma délelőtt tintapatront cseréltem a nyomtatónkban, és beindítottam a laptopom, hogy kinyomtassam a teljes latin anyagot. A fájl azonban nyomtalanul eltűnt. Törlésre került pontosan abban az időpontban, amikor hétfő délután kiszaladtam a fürdőszobába. Döbbentem kezdtem keresni mindenhol - míg a Google egyik találatából ki nem derült, hogy egy álnéven futó alak pénzért kínálja tegnap óta a tankönyv teljes fordítását az interneten.

Semmi nincsen a kezemben, amivel bizonyítni tudnám, hogy az az én munkám.

Nem tudok csinálni semmit.

Pofon nem vághatom a kölyköt, az iskolaigazgatójával nem beszélhetek, mert a korrepetitor intézet adatait bizalmasan kell kezelnem.

Egyáltalán nem tudok semmit csinálni...

Már nem is idegesítem magam...

Elegem van! Fáradt vagyok én már ehhez a mai világhoz.

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás
 
X
Kamaszmentő - TeakiadóNem születtél anyának! - TeakiadóMi bántja a gyerek lelkét? - Teakiadó