Iskola

Idén is keresik az ország legintelligensebb diákjait

Ismét megrendezik tavalyi, rendkívül sikeres Nagy Diák IQ-tesztelnevezésű versenyt. A háromfordulós megmérettetésen a Mensa HungarIQa fejlesztésében készült IQ-teszt kitöltésével mérhetik fel saját intelligenciaszintjüket a középiskolások és egyetemisták.

Tavaly 15 ezren kapcsolódtak be a Nagy Diák IQ-teszt vetélkedőbe, mely idén ismét várja azokat a fiatalokat, akik hiteles képet szeretnének kapni intelligenciaszintjükről. A háromfordulós megmérettetés első része a Mensa HungarIQa által kifejezetten a fiatal korosztály számára fejlesztett online kitölthető, adaptív IQ-teszt.

Mire megy ki a játék?

Azok a 17 és 24 év közötti fiatalok, akik az első fordulóban 125-nél több pontot érnek el, bejutnak a következő budapesti fordulóba, amelyben ingyen tölthetik ki a Mensa hivatalos felvételi tesztjét, amiegyben belépőt jelenthet az ország legintelligensebbjeit tömörítő szervezetbe.A december 4-i döntőbe a minimum 130-as IQ-val rendelkezők jutnak tovább, amely intelligenciahányadossal az emberiség csupán két százaléka rendelkezik. A látványos és izgalmas élő versenyen dől el, ki az a fiú és lány, akik a legintelligensebbek közül is kiemelkednek, és megnyerik a Diákhitel Központ értékes fődíjait. 

A tavalyi Nagy Diák IQ-teszt versenyen a lányok között az akkor 18 éves Tóth Emese, a budapesti Semmelweis Egyetem elsőéves orvostanhallgatója lett a legintelligensebb fiatal. A Nagy Diák IQ-teszt legintelligensebb fiú versenyzője címet a soproni Kóczán Gergely nyerte el, aki a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem harmadéves építészmérnök hallgatója volt.  

A Nagy Diák IQ teszt itt érhető el

 

Kölöknet hozzászólás

aláírás