Iskola

Indul a fittségi teszt az iskolákban

Januártól tesztelik a gyermekek fizikai fittségét a közoktatásban - számolt be az InfoRádiónak Balogh Gábor, miután az általa vezetett Magyar Diáksport Szövetség a texasi Cooper Intézettel együttműködve kidolgozta a vizsgálat részleteit – tette közzé az Inforádió.hu.

Szükség van a mindennapos testnevelés bevezetése után a minőségi előrelépésre is - hangsúlyozta Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke.

"Kellenek tartalmi fejlesztések, megújulások is, tekintve, hogy az új generáció a korábbihoz képest jóval kevesebbet mozog, és nehéz a fiatalokat a különböző számítástechnikai eszközök és informatikai szerkezetek mellől felállítani. Ezért a diáksport szövetség egy olyan programot, fejlesztési irányt mutatott fel, amellyel a mindennapos testnevelés - ami egyébként nagyon fontos mennyiségi fejlődés és a világon egyedülálló kezdeményezés - tartalmi fejlesztését is el tudja érni, hogy valóban minőségi testnevelés-oktatás legyen Magyarországon" – nyilatkozta az elnök.

Hozzátette, hogy a kormány támogatásával a diáksport szövetség el tudott indulni egy európai uniós programon. Ennek keretében hamarosan letesztelik a gyermekek fizikai fittségét a közoktatásban.

A cikk folytatása itt olvasható

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás