IskolaKülföld

A magabiztos apáknak boldog gyerekei lesznek

Noha a gyerekekkel töltött minőségi idő fontosságát már régóta felismerték, brit tudósok arra hívták fel a figyelmet nemrégiben, hogy a boldog gyerekkor egyik nélkülözhetetlen feltétele az apa megfelelő hozzáállása az élethez.

A szakemberek dr. Charles Opondo, az Oxford Egyetem munkatársa vezetésével több mint 10 000 gyereket és szüleiket kísérték figyelemmel, és megállapították, hogy a gyerekek szempontjából az volt a legjobb, ha az apa lelkesen és magabiztosan élte meg az apaszerepet, és ez többet számított annál is, hogy mennyi időt töltött konkrétan együtt a gyerekével, vagy mennyi részt vett ki a gyerek körüli teendőkből.

Dr. Matthew Lorber gyermekpszichológus szerint a kutatási eredmények egybeesnek azokkal a korábbi megfigyelésekkel, miszerint a gyermekeknél komoly viselkedési problémákat okozhat az, ha a szülők az első év során depressziótól szenvednek. Emellett azt is tudjuk, hogy mindennél többet ér, ha mindkét szülő ott áll gyermeke mellett, az apa hiánya pedig tinédzserkorban számos viselkedésbeli problémát okozhat.

A kutatás további részleteiről a BMJ Open című lapban olvashatnak az érdeklődők.

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 
Címkék: külföld, Külföld

Kölöknet hozzászólás

aláírás