IskolaKülföld

Az oktatást segítő videójátékok hosszútávon is segíthetik a tanulási folyamatot

A videójáték alapú számítógépes tréningprogram sokszor hatékonyabb segítség a tanulásban, mint az egyéni korrepetálás szakember segítségével – derül ki a Yale University friss kutatásából.

A felmérés során több mint 500 másodikos diákot vizsgáltak a szakember, a fő fókusz a matematikán és az olvasáson volt. A gyerekek egy része az Activate nevű számítógépes tréningprogramot használta, s ők a teszteken jobban teljesítettek, mint a programot nem használó kontrollcsoport tagjai.

Érdekesség, hogy matematikából a program hatása olyan jelentős volt, hogy jobban fejlődtek a diákok, mint az egyéni korepetálás során, míg olvasásból szintén jobb eredményeket értek el a programot használó diákok, mint azok, akik nyári olvasási gyakorlatokon vettek részt.

„A program lényege a fókusz, az önfegyelem és a memória. Ezek azok a kognitív képességek, amelyek gyakorlatilag nélkülözhetetlenek, ha tanulásról van szó. Sajnos egyúttal ezek azok a kognitív képességek is, amelyek a mélyszegénységben élő gyerekeknél hátrányba kerülnek, éppen ezért meggyőződésünk, hogy az Activate iskolai bevezetése segíthet ezeknek a hátrányoknak a leküzdésében” – mondja a kutatást vezető Dr. Bruce Wexler professzor.

Kiderült az is, hogy jelentősen segíti az Activate program használatát, ha a gyerekek egy ötperces bemelegítő gyakorlaton esnek át, amely segít még jobban felfrissíteni az agyukat.

oktatást segítő videójátékok

Hasonló tartalmakért iratkozz fel ingyenes hírlevelünkre!
 

Kölöknet hozzászólás

aláírás